Firebird baglantiyi neden ve ne kadar zaman sonra keser

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ikra
Üye

Firebird baglantiyi neden ve ne kadar zaman sonra keser

Mesaj gönderen ikra »

programi uzun süre acik biraktiktan sonra tekrar pc basina gelip islem yapmak istedigimde, islemin gerceklestirilemedigi ve baglantinin koptuguna dair mesaj aliyorum.

ibx bilesenleri kullanarak baglaniyorum...

firebird neden baglantiyi koparir ve ne kadar zaman sonra koparir. bu zaman i sinirsiz yapma imkanim var mi? bu sürec session gibi bir sey mi dir?

selam ve dua ile...
ikra
kıdemsiz üye
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

IP stack içinde keepalive_timeout diye bir değer vardır ve işletim sistemine göre değişir. Windows larda default 2 saat, *nix lerde 3 saattir. Bu süre dolduğunda, keepalive paketi istemciye iletilir, response gelmezse connection ın o anki peer i reset edilir. Connection işletim sistemi tarafından izlenmektedir yani. MSDN den windows için bu değerle nasıl oynayabileceğinizi bulabilirsiniz.

Muhtemelen bu süreye takılıyorsunuz. Makina keepalive mesajına cevap vermiyor nedense... Bunu araştırın, muhtemelen çözüme ulaşacaksınız..
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

hocam büyüksün vesselam...
kıdemsiz üye