Arkadaşlar ağ ortamında kullanılacak bir program yaptım.Bu programa girilen kayıtları tüm kullanıcıların görebilemesi için IBEVENT ile Trigger lar kullanılıyormuş.Ben İBEXpert ile tasarım şeklinde trigger oluşturdum ama sanırım ibeventları tetiklemek içinde gerekiyor.
Sorum Şu:
CREATE TRIGGER UYAR FOR TBL_MUSTERI
ACTIVE AFTER INSERT POSITION 0
AS
begin
post_event 'HAREKET_VAR';
end
Böyle bir trigger ı Delhi içinde mi yazacağım(öyleyse hangi nesnenin hangi olayında) yoksa ibexpert te mi yazacağım.
Bu konuda bir bilgi verirseniz sevinirim. Bu arada arama yaptım tüm bu konu ile ilgili yazıları okudum yalnız triggerın nerde yazılacağı söylenmemiş.
Trigerler database tarafında oluşturulur. IBExpert kullanıyorsanız eğer tablonuzu seçtiğinizde Trigger sekmesinne gelin orda eventlerı göreceksiniz zaten nezaman çalışmasını istiyorsanız sağ new trigger diyerek kodunuzu yazabilirsiniz.
Teşekkürler naile, bir sorum daha var ama ;
şimdi bu triggerları sadece master tablolara oluştursak yeterli olur mu?Yoksa Tüm tablolar için oluşturmamız mı gerekir?
ben o makaleleri okudum.Onlarda benim sorduğum şekilde bir cevap yok.Ben bu triggerların sadece master tablolara yazılması yeterli olur mu diye soruyorum.Yoksa hepsine yazmamız mı gerekir.
Ve her dataset için bir ibevent kullanmam mı gerekli.
ertline yazdı:ben o makaleleri okudum.Onlarda benim sorduğum şekilde bir cevap yok.Ben bu triggerların sadece master tablolara yazılması yeterli olur mu diye soruyorum.Yoksa hepsine yazmamız mı gerekir.
Ve her dataset için bir ibevent kullanmam mı gerekli.