query de sql cümleleri
query de sql cümleleri
Merhaba arkadaşlar. Query içinde sql sorgulamalarında problem yaşıyorum. Bana örnek kodlar gönderebilir misiniz.
Başarı; Her zaman daha iyisini yapmak için gösterilen çabadır.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba
Şu an farkında olmadan kurallara uymuyorsunuz....
Ayrıca SQL Cümleleri için bol bol bilgi mevcut
ayrıca gerekli bilgileri http://www.delphiturkiye.com adresinden sql ile ilgili kısımdan bulabilirsiniz. Ayrıca Sorunu hangi sql cümlesinde yaşamaktasınız. Belirtirseniz daha detaylı bilgi verilebilir.
Saygılarımla,
Şu an farkında olmadan kurallara uymuyorsunuz....
Ayrıca SQL Cümleleri için bol bol bilgi mevcut
ayrıca gerekli bilgileri http://www.delphiturkiye.com adresinden sql ile ilgili kısımdan bulabilirsiniz. Ayrıca Sorunu hangi sql cümlesinde yaşamaktasınız. Belirtirseniz daha detaylı bilgi verilebilir.
Saygılarımla,
Merhaba Arkadaşlar sitedeki konulara baktım AdoQuery ile güzel örnekler var ama ben Query bileşeni kullanıyorum söyle bir örnek var
var
ilk_tarih : string;
son_tarih: string;
begin
AdoQuery1.Close;
AdoQuery1.SQL.Clear;
AdoQuery1.SQL.Add('select * from table');
AdoQuery1.SQL.Add('where field_name between :fld_ilk_tarih and :fld_son_tarih');
AdoQuery1.Parameters.ParamByName('fld_ilk_tarih').Value := StrToDate(ilk_tarih);
AdoQuery1.Paremeters.ParamByName('fld_son_tarih').Value := StrToDate(son_tarih);
AdoQuery1.Open;
end;
Query bileşeninde parametrs özelliği yok bu şekilde nasıl parametre girebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ve kural ihlali yaptığımı farketmedim kusura bakmayın.
var
ilk_tarih : string;
son_tarih: string;
begin
AdoQuery1.Close;
AdoQuery1.SQL.Clear;
AdoQuery1.SQL.Add('select * from table');
AdoQuery1.SQL.Add('where field_name between :fld_ilk_tarih and :fld_son_tarih');
AdoQuery1.Parameters.ParamByName('fld_ilk_tarih').Value := StrToDate(ilk_tarih);
AdoQuery1.Paremeters.ParamByName('fld_son_tarih').Value := StrToDate(son_tarih);
AdoQuery1.Open;
end;
Query bileşeninde parametrs özelliği yok bu şekilde nasıl parametre girebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ve kural ihlali yaptığımı farketmedim kusura bakmayın.
Başarı; Her zaman daha iyisini yapmak için gösterilen çabadır.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba
Veritabanı ve bununla ilgili bileşenlere ait konuları sadece burada yazışalım. Şimdi size bir örnek kod veriyorum birde bu şekilde deneyebilirseniz sonuca ulaşabilirsiniz ....
Saygılarımla, Başarılar ....
Veritabanı ve bununla ilgili bileşenlere ait konuları sadece burada yazışalım. Şimdi size bir örnek kod veriyorum birde bu şekilde deneyebilirseniz sonuca ulaşabilirsiniz ....
Kod: Tümünü seç
AdoQuery1.Close;
AdoQuery1.SQL.Clear;
AdoQuery1.SQL.Add('select * from table where tarih>='+strtodate(datetostr(tarih1.date))'+ and tarih<='+strtodate(datetostr(tarih2.date))');
AdoQuery1.Open;
Aşağıdaki işini görür sanırım
setSQL := '';
setSQL := setSQL + ' select column1 ';
setSQL := setSQL + ' select table1 ';
setSQL := setSQL + ' where column1 = :param1 ';
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add(setSQL);
Query1.ParamByName('param1') := param1Value;
Query1.Open;
scrText.Text := Query1.FieldByName('column1');
Query1.Close;