sa.
Arkadaşlar herkese kolay gelsin.
Sorunum şu şekilde.
Bir kayıt ekliyorum.Kaydın herhangi bir alanına bir veri ekliyorum.Sonra başka kayda geçmeden veya post işlemi yapmadan yine aynı kayıt üzerinde bilgi girdiğim alana başka bir bilgi giriyorum.post ve commit işlemlerini yapıyorum.Fakat bilgisini değiştirmiş olduğum alan ilk bilgiyi gösteriyor.Yaptığım anlık değişikliği kabul etmiyor.Bunun sebebi ne olabilir.
Bir sorum daha var.programımı networkte çalıştırırken bütün makinalara ana programı yüklüyorum.Hepsi bağlanırken SYSDBA ve masterkey ile bağlanıyor.
Bunun güvenlik haricinde , oturum için herhangi bir zararı olabilir mi?
Teşekkür ediyor,iyi çalışmalar diliyorum.
Firebirdde Kaydı posttan önce editlediğimde kayıt değişmiyor
Firebirdde Kaydı posttan önce editlediğimde kayıt değişmiyor
Tarihtir adil hakem
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em
Atilla Yılmaz 2005 - Vaktidir
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em
Sorunum forumdakilerden daha farklı yanlış anlaşıldı sanırım
Sa.
Mustafa bey , teşekkür ederim.Forumdaki benzer problemleri okudum fakat benim problemim daha farklı.
Bu sorunların geneli , networkte çalışıyor veya o an için olmayan bi güncelleme yani prog içerisinde gözükmüyor fakat ibexpert gibi programlarla datalara bakınca güncellenmiş olarak gözüküyor.
Fakat ben tek makinada çalışıyorum.
Sorun şu : boş kayıt ekleniyor.boş kayda bilgiler giriliyor. Post veya commit veya commitretaining yapmadan önce girmiş olduğum herhangi bir bilgiyi değiştirip post , commit işlemlerini yapıyorum. Fakat post ve commit işleminden sonra son girilmiş değer yerine ilk girilen değer gözüküyor yani güncelleme olmuyor.Ayrıca dediğim gibi ibexpert ile baktığımdada yine güncellenmemiş durumda olduğunu görüyorum.
Commit ve commitretaining komutlarını gerekli yerlerde veriyorum.
tablonun afteredit olayına showmessage ile bişeyler yazdırıyorum.Editleme modunun tetiklendiğini görüyorum.Burada commitretaining yapsamda yine sonuç değişmiyor.
Acaba yine biryerlerde yanlış bişeyler mi yapıyorum.Ayrıca Datamodule kullanıyorum bunun herhangi bir etkisi olabilir mi.
Yeniden teşekkür ediyor,iyi çalışmalar diliyorum.
Mustafa bey , teşekkür ederim.Forumdaki benzer problemleri okudum fakat benim problemim daha farklı.
Bu sorunların geneli , networkte çalışıyor veya o an için olmayan bi güncelleme yani prog içerisinde gözükmüyor fakat ibexpert gibi programlarla datalara bakınca güncellenmiş olarak gözüküyor.
Fakat ben tek makinada çalışıyorum.
Sorun şu : boş kayıt ekleniyor.boş kayda bilgiler giriliyor. Post veya commit veya commitretaining yapmadan önce girmiş olduğum herhangi bir bilgiyi değiştirip post , commit işlemlerini yapıyorum. Fakat post ve commit işleminden sonra son girilmiş değer yerine ilk girilen değer gözüküyor yani güncelleme olmuyor.Ayrıca dediğim gibi ibexpert ile baktığımdada yine güncellenmemiş durumda olduğunu görüyorum.
Commit ve commitretaining komutlarını gerekli yerlerde veriyorum.
tablonun afteredit olayına showmessage ile bişeyler yazdırıyorum.Editleme modunun tetiklendiğini görüyorum.Burada commitretaining yapsamda yine sonuç değişmiyor.
Acaba yine biryerlerde yanlış bişeyler mi yapıyorum.Ayrıca Datamodule kullanıyorum bunun herhangi bir etkisi olabilir mi.
Yeniden teşekkür ediyor,iyi çalışmalar diliyorum.
Tarihtir adil hakem
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em