dxDBGrid üzerinde filtreleme ve sıralama işlemleri

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
kurthan
Üye
İletişim:

dxDBGrid üzerinde filtreleme ve sıralama işlemleri

Mesaj gönderen kurthan »

Selamun aleyküm ;

Arkadaşlar iyi çalışmalar....

dxDBGrid kullanıyorum.Buraya kadar herşey normal.

Problemlerinden birisi alanları filtreleme için alanların en üstünde lookup tarzı combobox'u çıkartmayıda başardım :lol: fakat içerisine alandaki dataları aktarmayı başaramadım.Comboboxa tıklandığında All ve custom seçenekleri yer alıyor.alanların içindeki dataları nasıl eklerim ?

Birde bu titlelere tıklandığında asc ve desc şeklinde sortlama işlemini nasıl yapabilirim.Alanları tek tek seçerek yukarı veya aşağı sıralama ikonlarını çıkartıyorum fakat sortlama yapmıyor.

Aslında bu gridi sadece grid üzerinde filtreleme ve sortlama için kullanıyorum.Fakat exe'yi bayağı ağırlaştırdı ve büyüttü.Bu gridi sadece bu amaç için kullanmak sizce lüks müdür ?

Teşekkür ediyor,iyi çalışmalar diliyorum.
Tarihtir adil hakem
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em

Atilla Yılmaz 2005 - Vaktidir
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

aleyküm selam,

dxGrid için LoadAllRecords açıp, KeyFields özelliğini düzgün vermeniz lazım. Değerleri doldurma, sıralama işin vs. kendisi otomatik yapacaktır. Ektra birşey yapmana gerek yok.

Yalnız bu durumda tüm kayıtları gride alacağından çok fazla kayıt varsa (binden fazla mesela) pek tavsiye etmem...

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kurthan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kurthan »

mustafa hocam allah razı olsun , gridin içinde boğulmuşken kurtardınız beni.

İyi çalışmalar diliyorum.
Tarihtir adil hakem
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em

Atilla Yılmaz 2005 - Vaktidir