Selamun aleykum arkadaslar..
Firebirde Olusturdugum Default source lere yazdıgım degerlere grid lerde gorunmuyor. Delphiden kayıt yaptığımda bu alnlara verdiğim defaultsource degerleri yazilmiyor. ikinci olarakta autoinc alnlarda triger kulanayım kulanmayayım Table acıp kapatmadan Gridde gorunmuyor. Bu problemler neden kaynaklanıyor nasıl asabilirim. Saygılaraımla İşiniz gucunuz rast gelsin.
frie Bird dfault source yazdırma
frie Bird dfault source yazdırma
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Merhaba,
IBX bileşenleri bu sorgulamaları yapmıyorda ondan görünmüyor. Çünkü değişiklikler VT tarafında yapılıyor ama IBX gerisiyle ilgilenmiyor. Kaydeder etmez trigger tarafından değiştirilen alanların son değerlerini görmek için FB 2.0 ve yeni özellikleri destekleyen bağlantı kütüphanelerini beklemeniz gerekiyor.
Siz ek sorgular yazarak bu değişiklikleri sorgulayabilirsiniz. Yani iş programcıya kalmış.
IBX bileşenleri bu sorgulamaları yapmıyorda ondan görünmüyor. Çünkü değişiklikler VT tarafında yapılıyor ama IBX gerisiyle ilgilenmiyor. Kaydeder etmez trigger tarafından değiştirilen alanların son değerlerini görmek için FB 2.0 ve yeni özellikleri destekleyen bağlantı kütüphanelerini beklemeniz gerekiyor.
Siz ek sorgular yazarak bu değişiklikleri sorgulayabilirsiniz. Yani iş programcıya kalmış.
firebirde veri tabanı hazırlıyorum. İbexperte bulunan data sekmesinden griris yaptıgımda problem yok default alanlara deger giriliyor. fakat delphiden girdigim kayıtlarda o bolumlere null aktarıyor. ibdatabase transaction source table kullanıyorum bende bir hata var hocam ozaman. insert sql de ben deger felan tanımlamıyorum. mantıgım sunu diyor. veri tabına kayıt eklendmi olması gereklen deger defaulta tanımlı olandır.coderlord yazdı:Anlamı çok. Default belirttiğin ve öyle de değer almasını istediğin bir alanı Insert SQL içinde alanı tanımlamazsan VT'ye default değeri yazılır.
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Mantığını dinlemeden önce Dataset'inin INSERT SQL'ine bir bak. Default değer almasını istediğin alanların orada olmaması lazım. Olmayınca da o alanlara değer giremezsin. İşte IBX'in böyle bir eksikliği mevcut. IBO'da bu alanları tanımlayabiliyorsun. Firebird veya Interbase ile ilgili bir sorun değil bu.