Terminal Makinaya Bağlantı Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Terminal Makinaya Bağlantı Sorunu
Mrb arkadaşlar
Terminal makinadan serverdaki gdb dosyasına
10.0.0.85:c:\program\db\database.gdb
olarak bağlanmaya çalışıyorum
ama şöyle bir hata veriyor
I/O Error for file "c:\program\db\database.gdb"
error while trying to open file
Sistem belirtilen yolu bulamıyor şeklinde bir hata.
Sebebini bulamadı firewalllar kapalı,interbase kurulu ama olmadı.
gds32 dosyasından olabilr diye o dosyayı silip yeniden baştan koydum
ama yine olmadı.
Nasıl olacak bilemiyorum
yardımlarınızı tekrar bekliyorum arkadaşlar...
Terminal makinadan serverdaki gdb dosyasına
olarak bağlanmaya çalışıyorum
ama şöyle bir hata veriyor
I/O Error for file "c:\program\db\database.gdb"
error while trying to open file
Sistem belirtilen yolu bulamıyor şeklinde bir hata.
Sebebini bulamadı firewalllar kapalı,interbase kurulu ama olmadı.
gds32 dosyasından olabilr diye o dosyayı silip yeniden baştan koydum
ama yine olmadı.
Nasıl olacak bilemiyorum
yardımlarınızı tekrar bekliyorum arkadaşlar...
-
- Kıdemli Üye
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam
Bu mesaj server ın fb nin ve portun açık olduğunu ancak o server da bellirtilen dosyanın olmadığını söylüyor. Zira bu mesaj 10.0.0.85 den geliyor. Dosyanın yolunu ve adını kontrol ediniz.I/O Error for file "c:\program\db\database.gdb"
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
ii günler bende şöyle bir hata alıyorum işin içinden çıkamadım
ağda çalışması öngörülen bir program ama iki kişi birden bağlanamıyor. biri veritabanına bağlanınca diğeri bağlanamıyor. . database nesnesinin bir ayarı var sanırım ama ben biaz acemiyim bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum.I/O Error for file "c:\programfiles\borland\delphi7d\mdatabase.gdb"
error while trying to open file Dosya başka bir işlem tarafından kullanıldığı için bu işlem erişemiyor
interbase veya firebird servera bağlantı yaparken
olarak belirtiyorsunuz.
Örnek
Kod: Tümünü seç
server_name:database_file_path
olarak belirtiyorsunuz.
Örnek
192.168.0.1:c:\datalar\cari.gdb
192.168.0.1:/usr/makpro/cari/data/cari.gdb
Günaydınlar herkese. @MakPRO eğer sorumu iyi okursan benim veritabanına ulaşamama gibi bir sorunum yok sorun şu ağda bir program vt ye bağlanınca başka bir makine bağlanamıyor. Bağlanan makine programı kapatınca diğer makine bağlanıyor. Yani bu hatayı aldığım bilgisayar ile bağlanıp kayıt ekleme filan yapabildim. Sorun iki bilgisayar aynı anda programı kullanamıyor. Programı derken vt yi kasıt ediyorum. Saygılar.
ilk yazdığın soruda doğan hocamın dediğini uygulaman lazım. bağlanmak istediğin database ayarlarını kontrol etmen gerekli yani
en son yazdığın sorudan lisans sorunu geliyor akla 2 kullanıcılı ve sınırlı kullanıcılı olabilirmi database ?
en son yazdığın sorudan lisans sorunu geliyor akla 2 kullanıcılı ve sınırlı kullanıcılı olabilirmi database ?
vampir261 yazdı:Günaydınlar herkese. @MakPRO eğer sorumu iyi okursan benim veritabanına ulaşamama gibi bir sorunum yok sorun şu ağda bir program vt ye bağlanınca başka bir makine bağlanamıyor. Bağlanan makine programı kapatınca diğer makine bağlanıyor. Yani bu hatayı aldığım bilgisayar ile bağlanıp kayıt ekleme filan yapabildim. Sorun iki bilgisayar aynı anda programı kullanamıyor. Programı derken vt yi kasıt ediyorum. Saygılar.
Bu tür bir hata bende alıyorum.
şeklinde veritabanına bağlanıyorum.
Unable to complate natwork request to host "198.162.1.1"
Failed to establish a connection
Unknown win32 error 10061 hatası alıyorum. Bu hatayı ağda birbirini gören WinXP yüklü 2 bilgisayarda alıyorum. Hiç bir değişiklik yapmadan (IP leri hariç)win98-2000 lerde çalıştırıyorum böyle bir hata almıyorum. Win98 de winipcfg ile IP yi alabiliyoruz ama XP de böyle birşey yok. Nasıl alabilirim acaba. Veya paylaşıma açsam veritabanının yolunu girsem olurmu. Bu sorunun sebebi ne olabilir sizce.veya çozümü nedir..
BU arada aklıma gelmişkin Bİlgisayarda MCafee yüklü bundan dolayı olabilirmi acaba.
IBDatabase1.DatabaseName:='198.162.1.1:C:\Program Files\Tservis\TEKSERVIS.GDB'
Unable to complate natwork request to host "198.162.1.1"
Failed to establish a connection
Unknown win32 error 10061 hatası alıyorum. Bu hatayı ağda birbirini gören WinXP yüklü 2 bilgisayarda alıyorum. Hiç bir değişiklik yapmadan (IP leri hariç)win98-2000 lerde çalıştırıyorum böyle bir hata almıyorum. Win98 de winipcfg ile IP yi alabiliyoruz ama XP de böyle birşey yok. Nasıl alabilirim acaba. Veya paylaşıma açsam veritabanının yolunu girsem olurmu. Bu sorunun sebebi ne olabilir sizce.veya çozümü nedir..
BU arada aklıma gelmişkin Bİlgisayarda MCafee yüklü bundan dolayı olabilirmi acaba.
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim: