Selamlar ,
Report Builder Kullanıyorum..Müşteri bazlı raporlama yapıyorum. Bir sayfalık raporda gosterilecek kayıt adedini 15 ile sınırlamak ,eğer 15den fazla kayıt varsa bir sonraaki sayfada gozukmesini istiyorum.. Nasıl bir mantık yurutmeliyim..
Raporda listelenecek kayıtları 15 ile sınırlamak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Raporda listelenecek kayıtları 15 ile sınırlamak
Celebrating the past , Creating the Future
Merhaba,
Bu dediğiniz mantığı ben daha önce dbase IV te kullanmıştım. Bir maaş bordrosunda en başta gösterge kayıtlarını göstermek gerekiyordu. Ondan sonra her memura ait maaş bilgisi dökülüyordu. Üstteki gösterge kayıtları ile maaş bilgisi satırlarını eşitlemiştim. O şekilde oluyordu.
Siz şimdi şunları göz önüne alacaksınız.
1) Alttaki ve üstteki boşluklar kaç cm olacak (a)
2) Kullandığınız raporun boyu kaç cm. (b)
3) bir kayıt uzunluğu (c)=(b-a)/15 şeklinde bir hesaplama yapacaksınız.
Kusuratları düzeltme yapmak isterseniz. c yi tam sayı yapıp farkları alt veya üst boşluklara aktarırsınız.
Bana göre uygun mantık budur.
Kolay gelsin.
Bu dediğiniz mantığı ben daha önce dbase IV te kullanmıştım. Bir maaş bordrosunda en başta gösterge kayıtlarını göstermek gerekiyordu. Ondan sonra her memura ait maaş bilgisi dökülüyordu. Üstteki gösterge kayıtları ile maaş bilgisi satırlarını eşitlemiştim. O şekilde oluyordu.
Siz şimdi şunları göz önüne alacaksınız.
1) Alttaki ve üstteki boşluklar kaç cm olacak (a)
2) Kullandığınız raporun boyu kaç cm. (b)
3) bir kayıt uzunluğu (c)=(b-a)/15 şeklinde bir hesaplama yapacaksınız.
Kusuratları düzeltme yapmak isterseniz. c yi tam sayı yapıp farkları alt veya üst boşluklara aktarırsınız.
Bana göre uygun mantık budur.
Kolay gelsin.
-
- Üye