Merhaba,
Bu site forumu uzun süredir takip ediyorum. Kısmet üye olmak ve soru sormak bugüneymiş. Neyse soruma geçeyim. Projemde bir çok form ve frame kullanıyorum. Form ve framelerimi dinamik oluşturup belirlediğim panelin içine alıyorum. Formlarda kullandığım toolbar düğmeleri için kısayol tuşları atamak istedim. formun keypreview ini açmama rağmen işlem görmedi. sonra ana formun içinden yapayım dedim. ana formun keypreview özelliğini açtım. bu sefer çalışıyor. ancak dinamik oluşturduğum formlardan birinin içinde bulunan bileşene veya belirlediğim prosedürlerden birine ulaşmaya çalıştığımda hata veriyor. Hata da adres okuma hatası. İstenilen değer o adres içinde bulunmuyor gibi bi hata. Ancak formu free etmiyorum ki gelen formlar her dinamik oluşumdan sonra aynı adresleme tekrar yazılıyor. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.
HotKey Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- kadirkurtoglu
- Üye
merhaba.
kullanmak istediğiniz formun unit ismini ilgili formun unitine tanıtmanız gerekiyor. bunun için unit2 yi unit1 de kullanmak için unit1 in uses veya implementation kısmında tanımlamanız gerekiyor.formlardan birinin içinde bulunan bileşene veya belirlediğim prosedürlerden birine ulaşmaya çalıştığımda hata veriyor.
Kod: Tümünü seç
unit Unit1;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, unit2;
type
TForm1 = class(TForm)
Kod: Tümünü seç
implementation
uses unit2;
{$R *.dfm}
end.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.