BDE Sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Adonis
Üye

BDE Sorunu

Mesaj gönderen Adonis »

Selamlar, Ben Delphi 7 ve Firebird 1.5 kullanıyorum.
Firebird ile delphi arasındaki iletişim için bde yi kullanmak istiyorum. Firebird odbc bilgisayarımda yüklü. ibexpert ile employee.fdb veritabanını kullanabiliyorum. Registerde sorun yok. Sorum Şu;
bde'de configuration kısmında drivers/odbc içinde firebird/interbase(r) driver da sağ tuş ile odbc administrator çalıştırıyorum. kullanıcı dsn de yeni bir firebird/interbase(r) driver eklediğimde karşıma gelen firebird odbc setup bilgilerini dolduruyorum, fakat test connection dediğimde
" unavailable database" hatası ile karşılaşıyorum. nasıl çözülebilir.

Bu arada Doldurduğum bilgiler;

dsn firebird
driver= IscDbc
database= employee
client= fbclient.dll
Database Acc= SYSDBA
Password= masterkey
char set= WIN1254
dialect=3
extendet ide...= quoted identif.. seçili

yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Daha önce Ms SQL Server la bde kullandım, aslında bde yerine interbase bileşenlerini neden kullanmıyorsunuz?

bde için de benim kullanışım şu şekilde idi, bde de database kısmında alias oluşturuyordum, new dediğinizde denemediğim için emin değilim ama sanırım INTRBASE i seçmeniz lazım. definition kısmında da SERVER NAME ve USER NAME kısımlarını doldurarak oluşturduğunuz aliası seçerek delphide bde den bağlantınızı kurabilirsiniz.
Adonis
Üye

Teşekkürler

Mesaj gönderen Adonis »

naile zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Interbase bileşenlerini kullanmadım çünkü bde ile ilgili iletişimini de öğrenmek istiyorum. Dediğin gibi denedim fakat olmadı. Zaten başarılı bir şekilde configuration'dan odbc setup yapabilseydim, kendi otomatik olarak database kısmına alias açacaktı.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

BDEAdmin ile native interbase sürücüsünü seçerek oluşturacağın alias ile bağlanmaya çalışırsan sorunsuz bağlanabilirsin :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

Merhaba,

TDatabase bileşeninin DriverName özelliğine INTRBASE yazın.
DatabaseName Özelliğine de kendi belirleyeceğiniz herhangi bir isim verin. Örneğin MyDataBase gibi.
Kullandığınız Query ya da Table' ların DatabaseName özelliğine de aynı ismi verin Yani MyDataBase gibi.
Runtime olarak aşağıdaki gibi Path ve password gibi parametreleri girebilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

DataBase1.Params.Values['USER NAME']:= 'SYSDBA'
 DataBase1.Params.Values['PASSWORD']:= 'masterkey';
 Database1.Params.Values['SERVER NAME']:= 'SERVER:C:\Data\Database.Gdb';
 Database1.Params.Values['LANGDRIVER']:= 'ANTURK';
LangDriver Parametresine verilen ANTURK değeri veritabanı CharSeti Win1254 Collate PXW_TURK ise verilmelidir.

Kolay Gelsin.
Adonis
Üye

Teşekkürler

Mesaj gönderen Adonis »

vakit ayırıp ilgilendiğiniz için mucit ve rsimsek e teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde denedim olmadı, sistemi yeniden kurdum ve client dosyası olarak "gds32.dll" kullandım, şu anda çalışıyor. :D