All in One Program yapmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
MANDRAKE
Üye

Mesaj gönderen MANDRAKE »

selman yazdı:selam

1.Pathi verirken direkt tanımlama yerine C:\Documents and settings\MANDRAKE\Desktop\EXE1.exe bu şekilde değilde

Kod: Tümünü seç

var 
  AppDir: string; 
begin 
  AppDir := ExtractFilePath(Application.ExeName); 
  Yol tanımı := AppDir + '1.exe'; 

//...

şeklinde bir yol tanımı yapmalısın.

2.Bu sorununda şu şekilde çözebilirsin.Bildiğim kadarı ile installshield
setup proğramının script dili yok.Onun için siz İnnosetup ve istool ikilisini kullanırsanız ve orada script yazarak proğramların görünmeden kurulmasını sağlayabilirsiniz.Bu sitede de innosetup için yazılmış örnek script var .Ona da bakmanızı tavsiye ediyorum.
Kolay gelsin...
Dostum yardımın için sağol. EXE çalıştırma olayı iyi oldu yalnız bu Innosetup la dün gce baya bi uğraştım. Setup'ımı oluşturdum ama oluşturduğum klasörde gene diğer exeleri gördüm. Yani ana exe'nin içine gömme yapmıyor sanırım. istool'u da şimdi araştırıp bulacam birde onunla denicem
sağol yardımın için
MANDRAKE
Üye

nimes yazdı:Selam,

Anladığım kadarıyla mxStorage isimli componenti kullanabilirsin. İstediğin dosyaları bu componentin içine designtime sırasında koyarsın. Runtime sırasında istediğin dosyayı istediğin yere açarak çalıştırabilirsin.

Bu component hem freeware hem de çok işime yarıyor
http://www.torry.net/vcl/vcltools/res/m ... e_1_20.zip
Dostum sana da teşekkür ederim de benim componenti setup programa yamama sorunum olduğundan kullanamıyorum. Yani component çok kurdum ama o komponenti setup görmüyo ve program kurulumdan sonra başka makinedebir türlü çalıştıramıyorum:(
Gene de ilgin için sağol
Daha çok öğrenmem gereken şey var sanırım
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
innosetup ve istool ikilisini beraber kulllanırsan daha iyi olur.İstool zaten
innosetup da hazırlayacağın setup için bir yardımcı proğradır. Yoksa sadece istool ile kurulum paketi hazırlayamaszın .Kolay gelsin.
MANDRAKE
Üye

indirdim şlimdi bakalım yapabilecekmiyim sağol dostum umarım olur artık bu sefer
MANDRAKE
Üye

selman yazdı:selam

1.Pathi verirken direkt tanımlama yerine C:\Documents and settings\MANDRAKE\Desktop\EXE1.exe bu şekilde değilde

Kod: Tümünü seç

var 
  AppDir: string; 
begin 
  AppDir := ExtractFilePath(Application.ExeName); 

//...

şeklinde bir yol tanımı yapmalısın.
Ya bu kodu yazdım ben ama ;
diye cümle var buradaki Yol tanımını ne olarak atıyacam. String falan mı yoksa başka bir şeymi compile hatası veriyo
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam string olarak atıyabilrisin veya
diyelim sen patihini editte gösteriyorsun
edit1.text:=AppDir + '1.exe';
şeklinde olabilir.Kolay gelsin.Artı istoolda hazır script hazırlıyor yalnızca kurulumunu gömeceğin exelerin scriptlerini yazmalısın.ve İstool compile ettiğinndede innosetup çalıştırcaktır.Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

burada var.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
MANDRAKE
Üye

hdayi yazdı:burada var.
dostum dün res falan ouştursum ama kodlar iko jpeg destekli exe yi yapmıyo gömmüyo
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Aynı ordaki yolla ben yaptım. Temp olarak bir yere açman gerekiyor exe'yi.
Resim
MANDRAKE
Üye

hdayi yazdı:Aynı ordaki yolla ben yaptım. Temp olarak bir yere açman gerekiyor exe'yi.
temp olarakdan kastın nedir? detaylı anlatabilirmisin vaktini almazsam
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Embeded dosyaları kullanmanın iki yolu var. Birincisi desteklenen türden dosyaları memoryden çalıştırmak, wav dosyaları gibi. Diğeri desteklenmeyen dosyaları temp olarak bir yere kopyalamak ve oradan çalıştırmak. Makalede anlatılmışş zaten bu.
Resim
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar Mandrake :)

Biraz illüzyon yaparak halledebilirsin sanırım. İşin esprisi bir yana ben hala neyi tam olarak yapmak istediğini çözebilmiş değilim.

Vakit ayırıp, şunu düzgünce örnekleyerek anlatırsan sanırım sorun daha iyi anlaşılacak ve sana verilen yanıtlar çoğalacaktır.

Adım adım ilk ekranda ne olacak, neyi tıkladığında ne olacak, en sonunda sonuç olarak ortadaki yapıyı anlat. "Yani bunları yaptıktan sonra benimn elimde şöyle şöyle oluşturulmuş bir dizin, bilmemnerede exeler vs." gibi..

Bilmem anlatabildim mi!

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Hocam anladığım kadarı ile birden çok kurulumu tek bir ekrandan yönetmeden bahsediliyor. Bu işi yapan bir program var mı bilemiyorum.. Yine de kurulacak exe ler asıl kurulum exe sinin içine gömülebilir/eklenebilir .. sonra da ayıklanıp istenilen yere kurdurulabilir :idea:

Daha önce konuşulmuş :wink: viewtopic.php?p=32258
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Ben de tam olarak sorunu anlayamayanlardanım. Mandrake sorunu derleyip toplayıp ayrıntılı ve örnekli bir şekilde sorarsan daha çabuk çözüme ulaşacaksın.
MANDRAKE
Üye

rsimsek yazdı:Hocam anladığım kadarı ile birden çok kurulumu tek bir ekrandan yönetmeden bahsediliyor. Bu işi yapan bir program var mı bilemiyorum.. Yine de kurulacak exe ler asıl kurulum exe sinin içine gömülebilir/eklenebilir .. sonra da ayıklanıp istenilen yere kurdurulabilir :idea:

Daha önce konuşulmuş :wink: viewtopic.php?p=32258
Hocamının dediğinin aynını yapmaya çalışıyorum. dedikleriniz linkler baktım ve çok denedim. yani bmp avi wawdosyaları yapıyor ama exe leri yapamıyorum. aslında şu an yaptığım program baya popüler çok yerde bu tip All in One tarzı program yapılıyor artık. İçindeki exelerin kopyalanmaması sadece ana formdan kurulması. Tamamen güvenlik ve kopyalanmaya kesin çözüm. ondan bu kadar sizleri rahatsız ediyorum