smtp server

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
calvan
Üye

smtp server

Mesaj gönderen calvan »

S.A.

bazı antivirüs sitelerinde bazı virüslerin kendi smtp engine leri olduğu yazılı. Bundan neyi kastettiğini tam anlayamadım. Indy de bir smtp server diye örnek var ama çalıştıramadım. " ip number and port already in use " deyip duruyor. delphi ile smtp engine oluşturmanın yöntemi hakkında fikri olan var mı?

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

kendi smtp engine'i olan bir programın e-mail atmak için başka bir şeye ihtiyacı kalmıyor... Galiba bir dns server belirtmek gerekiyor o kadar...

delphi de smtp server ornegi olması lazim... cok eskiden denemis ve hic smtp server kullanmadan o sayede e-mail atabilmistim.
Kullanıcı avatarı
calvan
Üye

Mesaj gönderen calvan »

delphi 7 kullanıyorum , örnek bulamadım. indy nin demoları içinde var ama belirttiğim gibi çalıştıramadım
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

benim çalıştırdıgım da indy demosu idi zaten...
verdigini soylediginiz mesajdan anlasılan smtp server'in kullanmak istedigi ip ve protlar bir baska program tarafından kullanıldıgı icin hata veriyor gibi...
calisan baska bir smtp server web server vs... varsa bunları kapatarak denenebilir ya da komponent uzerinden belki ip ve port ayarları degistirilebilir....
Kullanıcı avatarı
MercilessTurk
Üye

Mesaj gönderen MercilessTurk »

Öncelikle delphiye yeni başladığımı ve bu konuda çok bilgili olmadığımı söyleyerek mesajıma başlamak istiyorum. Ben delphi indy smtp serverı kullanarak server kurdum ve daha önceden yazdığım indy smtp ile mail yollayan programım ile kendi pcm de açtığım smtp sunucusundan mail atmak istedim ama olmadı. Smtp sunucuma bağlanıyor ama mail yolla dediğim zaman maili yollamıyor.(pcmin ip si sabit)
fahrettin yazdı: delphi de smtp server ornegi olması lazim... cok eskiden denemis ve hic smtp server kullanmadan o sayede e-mail atabilmistim.
fahrettin yazdı:benim çalıştırdıgım da indy demosu idi zaten...
verdigini soylediginiz mesajdan anlasılan smtp server'in kullanmak istedigi ip ve protlar bir baska program tarafından kullanıldıgı icin hata veriyor gibi...
calisan baska bir smtp server web server vs... varsa bunları kapatarak denenebilir ya da komponent uzerinden belki ip ve port ayarları degistirilebilir....
Bu yazdıklarınızda bir çelişki var gibime geldi ya da ben yanlış anladım smtp serverın kullanmak istediği portu ve ip yi zaten smtp clientte kullanmayacak mı? Yardım ederseniz sevinirim 1 gün boyunca kendi pcme kurduğum smtp server ile mail atmaya çalıştım ama olmadı.
Kullanıcı avatarı
DarkEternal
Üye

Mesaj gönderen DarkEternal »

Indy ile şu şekilde e-mail gönderebilirsiniz,test de ettim çalışıyor...

Formunuza bir adet idsmtp ve idmessage koyun,

Kod: Tümünü seç

IdSMTP1.Host     :='mail.adres.com';  //host adresi
  IdSMTP1.Username   :='ornek@adres.com';  //e-mail adresi
  IdSMTP1.Password :='sifre'; //sifre
  IdSMTP1.AuthenticationType:=atLogin;  

//
   idsmtp1.Port:= 25;

try
  IdSMTP1.Connect;
  except
  ShowMessage('Bağlanmadı');
  end;

IdMessage1.From.Address             :='ornek@adres.com';
  IdMessage1.Recipients.EMailAddresses:='gonderilicek@adres.com'; //gönderilicek adres
  IdMessage1.Subject                  :='deneme';  //başlık
  IdMessage1.Body.add('deneme deneme deneme');               //mesaj    IdSMTP1.Send(IdMessage1);
    ShowMessage('Mail Gitti');

finally
    IdSMTP1.Disconnect;
  end;
Kullanıcı avatarı
MercilessTurk
Üye

Mesaj gönderen MercilessTurk »

Eywallah kardeşim ama sen meseleyi yanlış anladın sanırım benim mail yollatmada sorunum yok. Benim sorunum hem smtp sunucusunu kendi pcme kurmak hem de kendi pcmden kendi kurduğum smtp sunucusunu kullanarak mail atmak.