kağıt üzerine rapor tasarımı için en iyi hangisi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kazimates
Üye
İletişim:

kağıt üzerine rapor tasarımı için en iyi hangisi

Mesaj gönderen kazimates »

kıymetli arkadaşlar,
yazmış olduğum programın artık raporlama kısmına gelmiş bulunuyorum ve bununla ilgili databasedan çağırıp üzerinde gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra en güzel ve verimli hangi raporlama (tasarlama) tool unu ve / veya programı kullanmamı tavsiye edebilirsiniz ve bunların avantaj veya dezavantajları nelerdir?

saygılarımla,

Kazim ATES
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Raporlama araçları ile ilgili bir çok konu forumda konuşuldu. Rapor ismi ile arama yaparsanız bir çok sonuç dönecektir. Benim tavsiyemi sorarsanız Rave report yada Quickreport gayet güçlü ve işlevsel bileşenler.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

Aslında sorduğun konu göreceli bir kavram mesela istediğin raporları QuickReportda alabiliyorsan bence onu kullan hem bedava ama tasarım toolu delphi ilebirlikte gelen halinde yok professional sürümü varmış sanırım onda var.İş 3.Parti bileşenlere gelince ben hemen hemen hepsini kullandım ama bana en rahat ve en hatasız çalışan ReportBuilder geldi.FastReporda çok iyi ama bazen çözülmesi zor hatalar veriyor belki ben kurmayı becerememişimdir o da olabilir...Bunlar benim fikirlerim..Ben ReportBuilder derim..
Kolay Gelsin