Herkese iyi çalışmalar.
Programımda kullanıcılar için bazı seviyeler var.Örneğin sınırlı kullanıcılar sadece okuma işlemi yaparken,operatörler tüm işlemleri yapabiliyor. bende bunu kısa yoldan çözmek için transaction commit edilmeden kullanıcı seviyesine bakıp eğer sınırlı kullanıcıysa rollback yapmayı düşündüm ama transaction nesnesinin beforecommit şeklinde bir olayı yok. Başka bir çözüm olarakta bir tane trigger yazıp bunu bütün tablolara uygulamak istedim ama böyle birşeyde yok her tablo için teker teker trigger yazsam çok uzun sürecek. Ne yapmalıyım
Bu benim işimi görmez çünkü programımda birton dataset var hepsine kod yazarsam bu hiç mantıklı olmaz.Ama bunların hepsi bir tane transaction a bağlı. Transaction ın beforecommit gibi bir olayı olsa tek satırda işi çözcem.Veya bütün tablolar için birtane trigger yazabilsem daha iyi olcak.
oluşturduğun kullanıcılara database üzerinde sınırlı yetkiler verdiğinde;
proğram içinden bu kullanıcılar bir değişiklik yapmaya çalışırsa bir hata veya uyarı verecektir..
bu uyarıyı yöneterek istediğini yapabilirsin gibime geliyor..
En kolay yolu buldum. Firebirdde bir kullanıcı tanımlayıp bunun içi yeni bir role tanımladım. Bu role de bütün update,delete ve insertleri kaldırdım.Sadece select yapabiliyor. Tam istediğim gibi