3 dosya birleştirip yeni bir dosyaya çıktı almak istiyorum

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tenderman

3 dosya birleştirip yeni bir dosyaya çıktı almak istiyorum

Mesaj gönderen tenderman »

sayın arkadaşlar merhaba

değişik sahalardan oluşan 3 adet dosyam var.
Bunları bir şekilde alıp tek dosya altında birleştirmek istiyorum .
Yardımlarınız için şimdiden teleşkkür ederim.

örnek
1 personel dosyası Adı,Soyadı,Sicil
2 Maaş dosyası Bodro Kodu,Yevmiye
3 Özlük dosyası BabaAdı,AnneAdı.Doğumyeri,DoğumTarihi

Bu üç dosya kayıtlrın 4. bir dosya altında birleştirmek istiyorum umaraım analtabildim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Mümkün...

- Anahtar veritabanı Personel gibi görünüyor... Bu üç veritabanından oluşturacağın birleştirilmiş sorguyu bir SQL cümlesi ile yeni bir veritabanına aktarman mümkün...

- Forumda arama yaparak başlamak lazım.. aramak için kullanacağı anahtar: "tablo birleştirme" tümün kelimeleri ara seçeneğini işaretleyin...

- Zamandan kazanmak için senin adına arama yaptım. Çözüm adına yol gösterici olduğunu değerlendirdiğim, @MicroChip'in açığı başlığı örnek olarak sunuyorum.

viewtopic.php?t=896

Ek olarak
viewtopic.php?t=11906 linki ile

viewtopic.php?t=13073 linkleri ve nicelerini forumda bulabilirsin.. Koda başladıktan sonra takıldığın yerlerde yardımcı oluruz...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam eğer kasteddiğiniz 3 ad tabloyu birleştirmek istiyosan.
Bunu sql kodu olan join metodu ile rahatlıkla yapabilirsiniz.
Nasıl mı örnek

Kod: Tümünü seç

select  A.adi,A.soyadi,A.sicil,B.bordro,B.kodu,B.yevmiye,C.babaadi,C.dogyer,
C.dogtar
from
inner join A on (A.did=B.id) 
join C  on (C.did=B.id)

kolay gele
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

@tenderman

- Forumda mesaj kirliliği olmadığını farkettin mi bilmem ama diğer forumlar gibi karmaşık başlıklar göremezsin.

- Şuna inanmak lazım; forumda soru soranlar, cevap yazanlardan daha çok hizmet ediyor. Mesaj indexini belirleyen kişiler cevap yazanlar değil aslında soru soranlardır. :idea:

- Forumda sahipsiz başlıklar çoğaldıkça karmaşa ve sonuçsuz arama çabaları yerini alıyor, diğer forumlarda bunu görüyoruz. Biz buna engel olmak için elimizden geldiğince denetlemeye çalışıyoruz.

- Soruna gelince. Cevap vermeye teşvik edecek en doğru şey, yaptığın kadar da olsa buraya kod yazmandır. Bu sayede hatanın nereden kaynaklandığı tespit edileceği gibi, tahmin ettiğinden de çabuk sonuca varılır.

- Şahsi uygulamam; cevap olarak direk kod yazmamak, soru sahibinin çabasını -kod olarak- gördüğümde cevap hazırlayıp yazmak. Çünkü hazır kod kötü alışkanlık yapıyor...

- Yeni açtığın başlıktaki sorunu buraya Quote altında taşıdım. Cevaplamak isteyen arkadaşlar buyursunlar.

- Anlayışlı olacağını düşünüyorum. Başarılar...
@tenderman yazdı:ilginiz için teşekkür ederek başlıyorum sağolsunlar arkadaşlardan bazıları lütfetmiş cevap vermişler ama beni tatmin etmediği için yeniden yazıyorum.

3 dosyam mevcut paradoxta

1 KREDİ ANA DOSYA ------------- ALANLAR = ADI, SOYADI, TELEFON
ŞAHIS İÇİN SADECE BİR KAYIT OLACAK

2 KREDI DETAY DOSYASI -------- ALANLAR = AILEDEKI FERTLER LE

3 KREDI HAREKET DOSYASI AILENIN ALMIŞ OLDUĞU KREDİLERIN TUTLDUĞU DOSYA ALANLAR KREDI MIKTAR VE TARIHI

ANHTAR SAHA KREDINO UC DOSYADADA VAR

ÖRNEK
-------
KREDINO ADI SOYADI TELEFON
1 DOSYA 1 SERKAN ERDEM 03127654321
2 MEHMET DZENLI 03121234567

2 DOSYA
KREDINO ADI SOYADI
1 HAYATI ERDEM
1 MERAL ERDEM
2 ICLAL DUZENLI

3 DOSYA
KREDINO KREDİ TUTARI KREDI TARIHI
1 100 01.01.2005
1 150 03.03.2005
1 200 03.07.2005
1 50 03.08.2005
1 750 03.09.2005

BEN BU ÜÇ DOSYAYI TEK DOSYA OLARAK BİRLEŞTİRMEK VE BU DOSYA ÜZERİNDE SORGU YAPMAK İSTİYORUM
DİYELİMKİ BİRLEŞTİRDİM
1 SERKAN ERDEM 03127654321
2 MEHMET DZENLI 03121234567
1 HAYATI ERDEM
1 MERAL ERDEM
2 ICLAL DUZENLI
1 100 01.01.2005
1 150 03.03.2005
1 200 03.07.2005
1 50 03.08.2005
2 750 03.09.2005

SORGULAMAYI TEK KAYIT OLARAK YAPAMDIM
HANGİ DOSYAYA BAĞLADIYSAM DOSYA*JAREKET SAYISI KADAR SONUÇ VERİYOR
ACİL YARDIM
Resim
Resim ....Resim
tenderman

Mesaj gönderen tenderman »

SAYIN ADMİN ARKADAŞIM
ORDAKİ KELİMEYİ YALNIŞ ANLAMIŞSINIZ LÜTFETMİŞ MANASI ALAY MANASINDA SÖYLENMİŞ BİR KELİME DEĞİLDİR ORDAKİ MANASI TENEZZÜL BUYURMUŞLAR İLGİYE ALAKAYA KAYIK GÖRMÜŞ CEVAP VERMİŞLER MANASINDADIR
BANA O Kİ MESAJ ATIP YARGILAYACAKTINIZ SORABİLİRDİNİZ FİKRİMİ ÖĞRENDİKTEN SONRA GEREKENİ YAPARDINIZ. AMA OSMANLI TÜRKÇESİNİ ANLAYIŞ KABİLİYETSİZLİĞİNİZ VE ÖNYARGILI OLUŞUNUZ
BEN ÇOK ÜZDÜ ZATEN BENİ ANLAMAYAN BİR ORTAMDA BENDE OLMAK İSTEMEM. SİZİ BU TUTUMUNUZDAN DOLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM BEN ARTIK BU FORMU KULLANMAYACAM ÜYELİĞMİ İPTAL EDEBİLİRİSİNİZ.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Tamamen kendi seçiminiz.. Buna da saygı duyarız...
@tenderman yazdı:OSMANLI TÜRKÇESİNİ ANLAYIŞ KABİLİYETSİZLİĞİNİZ VE ÖNYARGILI OLUŞUNUZ
BEN ÇOK ÜZDÜ
- Biz gerekli öz eleştiriyi ve gerekçeklerini çekinmeden yapıyoruz. Buna karşın benzerini yapmaksızın kendi bildiğiniz doğrular etrafında yazılım sanatınızı icra etmeyi tercih ediyor olduğunuz için adınıza üzgünüm.

- Yapıcı bir diyaloğu, diğer forumlarda edindiğiniz kötü alışkanlık olan büyük harfle yazarak hakaret etme çabalarınızı görmezlikten gelemem. Ama daha sakin bir zamanınızda bunun üzüntüsünü sizde duyacağınızı şimdiden görebilirim.

- Forumun sağlığı adına olduğu belirtildi ki şahsınıza özel yapılmış bir hareket veya söz bile yok. Bunu şahsi algılamak doğru değildir. Forum kurallarını okusaydınız -ki okumadığınız açıkça görülüyor- tamamen genel bir uygulamadır.
forum giriş sayfasındaki üye raporu yazdı:Kullanıcılarımız toplam 73666 mesaj attılar
Toplam 2476 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: SaintofPak

- Bu sayının artmasını biz de isteriz ama her önüne geleni kabul edemeyiz. Bu sayı bize güvenen insanlar topluluğudur. Bu güveni korumak adına forumdaki en büyük yaptırım, "üyelik işlemlerinin yeniden değerlendirilmesidir."

- Forumdaki mesajlara şöyle bir göz atarsanız gerek kod adına gerekse programcılık tekniği ve algoritması adına hiçbir bilginin esirgenmediğini, hatta misafir olarak gelen herkese de açık olduğunu görebilirsiniz.

- Bize yönelttiğiniz -asıl kendi önyargılı- suçlamayı kabul etmiyorum. Asıl üzgün olduğum konu, soru sorma ayrıcalığınızı kaybetmek istemenizdir.

- Bilginin para ettiği bir dünyada, bilgisini esirgemeyen bizlere yapılan bu hakaret için yönetim adına asıl sizi ben kınıyorum.

- Şimdi bu noktada kararınızı tekrar değerlendirmenizi diliyorum.

- Sorunuzun cevabı için elimdeki bir veritabanında test ettiğim sonucu yazıyorum... Sizden hala hangi aşamada olduğunuzu gösteren kod gelmedi ama iyi niyet göstergesi kabul edin.

- Üç tablo Ogrenci, Ebeveyn ve Rapor tek sorgu ile birleştirilerek rapor gün sayıları alındı...

Kod: Tümünü seç

SELECT O.O_ADI, O.O_SOYADI, E.E_ADI, E.E_SOYADI, R.R_SURE 
FROM OGRENCI O, EBEVEYN E, RAPOR R
WHERE 1=1
AND O.KAYSIRANO = E.OE_KAYNO
AND O.KAYSIRANO = R.OR_KAYNO
ORDER BY O.O_ADI ASC, O.O_SOYADI ASC
Çalışmalarınızda başarılar...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

@Muharrem bey, üstün sabrınızdan ve iyi niyetinizden dolayı size tekrar tüm forum üyeleri adına teşekkürü borç bilirim. :oops:

kimsenin sizin benim veya sorulara cevap veren siğer üyelerin iyi niyetini suiistimal etmeye hakkı olamaz. :!:

:idea: arkadaşı isteği üzerine üyelikten çıkardım. iyi akşamlar
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^