çoklu kart okuyuculara kart takıldığını nasıl anlarım?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye

çoklu kart okuyuculara kart takıldığını nasıl anlarım?

Mesaj gönderen cfyasar »

bilgisayara bağlı olan çoku kart okuyucu var elimde. cihaz usb den bilgisayara bağlı. windows bu cihazın herhangi bir yuvasına kart takıldığı zaman bunu alğılıyor ve bana bir pencere açıp içindekilileri gösteriyor. Bende programdan karta takıldığında erişmeye çalışıyorum ama cihaza kart takıldığını anlamam lazım. windowstan kart takıldı bilgisini nasıl alabilirim?
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- DivXTurk projesinde otomatik CDRom'a CD takıldığını tespit etmek şeklinde bir fonksiyon eklemek istemiştim ve ekledim. Bulduğum çözüm System Mesajlarından WM_DEVICECHANGE mesajını takibe almak şeklindeydi..

Kod: Tümünü seç

msg.wParam = CD_INPUT ise 'CD Sürücüye Yeni CD yerleşti'
  msg.wParam = CD_OUTPUT ise 'CD Sürücü Eject Yapıldı'
olduğuna işaretti.

- Sende de benzer bir tetikleme uygulanabilir diye düşünüyorum...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye

Mesaj gönderen cfyasar »

windows sistem mesajlarını yakalamak için kod yazıyorum ama bir türlü olmuyor. Bu WMDeviceChange mesajını nasıl yakalayacam ve msg gibi bir değişkene atayacağım?
denediğim kod şöyle

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.ApplicationMessage(var Msg: TMsg; var Handled:boolean);
begin
   if Msg.message=WM_DEVICECHANGE then Edit1.Text:='1';
   Edit2.Text:=inttostr(Msg.wParam);
end;
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bu cihazın sitesine gir. Muhakkak bir SDK'sı vardır. Programcılar için yayınlarlar. Bunu Windows yolu ile yapman zor. Cihaz ile gelen DLL func. ları kullanman gerekecek.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Pardon ben Smartcard okuyucu sandım bir an. Senin Memory card okuyucuların bir SDK'sını bulabileceğini hiç sanmıyorum.

Delphi ile gelen WinSight uygulaması ile kart takıldığında gönderilen mesajı tespit etmeye çalış derim.
Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye

Mesaj gönderen cfyasar »

ben yukarıda yazdığım kodla cd takıldığını bile yakalayamıyorum. @mrmcop yapılabileceğini yazmış. ama ben hala becerebilmiş değilim.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

google da WM_DEVICECHANGE delphi şeklinde aratınca karşıma çıkan ilk sayfa http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... php?id=372

burda advanced code bölümünde yer alan kodları denediğimde bilgisayara telefonu taktığım ve çıkardığım anda meydana gelen olayları gayet güzel yakaladı. her ne kadar kodda 'CD inserted in Drive ' + Drive; gibi Drive parametresi olsada takılan cihaza atanan sürücü harfini yakalayamadı. kodun usb bellekler için biraz düzenlenmesi gerekiyor :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/