accesviolation hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kamuran48
Üye

accesviolation hatası

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
exception eaccesviolation in module gds32.dll at 00024788şeklinde bir hatayı yazdığım uygulamayı kapatırken alıyorum.nedeni ne olabilir.iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba

gds32.dll dosyası firebird client dosyasıdır. muhtemelen vt ile alakalı bağlantı bileşenlerinden kaynaklanıyor olabilir. vt, bağlanttı bileşenleri ve Kapanışla ilgili kod gönderirsen daha açıklayıcı olur gibi...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
heskin35
Üye

Mesaj gönderen heskin35 »

Uygulamanın kapanma anındaki kodlarda büyük ihtimal ile veritabanı bağlantıları sonlandırıldıktan sonra veritabanı ile ilgili bi iş yapmaya çalışan bi kod vardır. Bağlantı kesildikten sonrada tekrar ulaşmaya ve işlem yapmaya çalıştığınızda ise bu hatayı veriyor gibime geliyor.
Az bi ihtimal ile gds32.dll dosyası ile ilgili bi hata veya bug olabilir.
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

formu kapatirken vt ile hic bir baglantim olmadigi halde arada bir bende bu hatayi aliyorum.

sorunu cözen arkadaslar var mi?
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bu tip durumlarda en güzeli adım adım çalıştırıp bakmaktır. Kapanma aşamasını debug edip, hata veren yeri bulun. Gerisi çok kolay.

Kolay gelsin.
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

mustafa hocam dedigim gibi her zaman olmuyor bu hata. yalnizca cani isterse hata veriyor. bu nedenle tam olarak hatanin yerini bulamiyorum.

formu kapatirken her hangi bir islem yapilmiyor.
ama cok büyük ihtimal formun modal gösterilmesinden ve islem gerceklestiginde ibevent dalgasinin event alip ilgili dataset i refresh yapmak isteyisi ve pencere modal oldugundan dolayi islemin modal dönüsüne ertelenmesinden kaynaklaniyor olabilir.
yalnizca bir teori.

simdi akillara takilan bir sey var ki, madem modal dönüsünden dolayi hata veriyor öyle ise neden her zaman degil de yalnizca cani istediginde veriyor hatayi. ve neden access violation database vs vs vs degilde gds32.dll?

cok calismak gerek cok.
kıdemsiz üye