Klasör Gizleme ve Dosya Gizleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mahmut
Üye
İletişim:

Klasör Gizleme ve Dosya Gizleme

Mesaj gönderen mahmut »

S.A. Arkadaşlar İyi Akşamlar hepinize;
Herhangi bir klasörün alt klasörleri ile birlikte tüm dosyaların gizlenmesini saglamak istiyorum. Bunu delphide yapabilirmiyiz... :oops: büyük ihtimalle yapılabilir. Ama windowstan hiç bir şekilde görünmemesi ve arama yapıldıgındada bulunmaması gerekiyor. Normal olarak bu tarz programlar var ama ben kendi programlarım içerisine böyle bir şey yapmak istiyorum.

Bilmiyorum ne kadar dogru olur. Klasör ve altklasördeki dosyaları bulup onların regeditteki kayıtlarını bulup olnları bir vt ye kaydettikten sonra silmek aklıma geldi ama denemedim. Sizce bunun mantıgı nedir?

Teşekkürler İyi çalışmalar
Hayat Hayatı Anlamaya Yetmeyecek Kadar Kısadır. Önemli Olan Hayatı Anlamaya Çalışmak Değil Hayattayken Hayatta Olan İnsanlara Bir Eser Bırakabilmek veya Onlara Yardımcı Olabilmektir.
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

merhaba

istediğin şey klasör şifreleme türü programların yaptığı iş açıkcası bende merak ediyorum. banada lasım bir örnek paylaşan olursa sevinirim.

barbar klasör kilidi tarzı birşey projelerim arasında ama bir örnek iyi olurdu :)
fduman
Moderator

Re: Klasör Gizleme ve Dosya Gizleme

Mesaj gönderen fduman »

mahmut yazdı:Bilmiyorum ne kadar dogru olur. Klasör ve altklasördeki dosyaları bulup onların regeditteki kayıtlarını bulup olnları bir vt ye kaydettikten sonra silmek aklıma geldi ama denemedim. Sizce bunun mantıgı nedir?
Regeditte dosyaların kaydı falan tutulmuyor. İşletim sistemi ve program ayar dosyasıdır Registry.

Senin dosya ve dizin kaydın alt seviyede disk üzerinde FAT ve directory tablosunda tutulur.

Buralara müdahale etmen hiç hoş olmaz tahmin ettiğin gibi.

Bu tip gizleme uygulamaları sanırsam ki, Windows'un dosya listele, dizin listele (FindFirst, FindNext olabilir) API'lerini hook ederek, kendi tablosunda olan dizin veya dosyaları göstermemesini sağlayarak gizleme yapıyor. En azından ben yapsaydım böyle yapardım.

Bu tip bir uygulama çok kolay değil. Windows API hook'u araştırmanı öneririm.

Kolay gelsin.
secret_boy
Üye

Mesaj gönderen secret_boy »

merhaba arkadaslar bende bu baslık altında bir sey sormak istiyorum peki windows ile gizlemiş oldugumuz dosyaları yapmıs oldugumuz programla gorebilir/gosterebilirmiyiz tesekkurler
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

selam benimki sadece bir fikir ama benim bildiğim ms-DOS tan klasör ve dosya gizleme yapılıyor.bu komutu delphi den dos a göndermekle yapılabilirmi bilmiyorum...biraz çalışmak lazım..
notname
Üye

Mesaj gönderen notname »

evet gösterebilirsiz filesetattr ile gizli dosyadan cıkartıp listboxa aktarabiliriz sanırım.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

şunu bi deneyebilirsin
ShellExecute(Handle, 'open', PChar('cmd.exe'), PChar('/c attrib +h '+dizinadi+' /s'), nil, SW_SHOW);
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Arkadaş dosya attribute'unu hidden yapmaktan bahsetmemiş. Bunu bertaraf etmek oldukça kolay.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Re: Klasör Gizleme ve Dosya Gizleme

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

benimki nacizane yardımcı olma çabasıydı. tabiiii coderlord en doğrusunu bilir.