bir öğrenciye mantık ve bilgi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
samety
Üye

bir öğrenciye mantık ve bilgi

Mesaj gönderen samety »

sayın arkadaşlar abiler ablalar ben öğrenciyim proje almak istiyorum projem bir alan içerisinde msela bir oda içerisinde olan bir cismi ısısına veya başka bir özelliğine göre algılayıp onun odanın neresinde oldugunu x ve y koordinatlarını delphi ekranın veren bir proje yapmak istiyorum ama şuan neredeyse hiç bir bilgim yok diyebilirim
kutal
Üye

Mesaj gönderen kutal »

selam

bu konuya çok fazla sayıda örnek verilebilir. öncelikle bir algılayıcının olması şart, hareket ya da ısı algılayabilir. algılayıcıyı hareketli ya da sabit tasarlayaliirsin. hareket algılayıcılar da fazla sayıda, örneğin bunun için kamera kullanabileciğin gibi basit infraredler de kullanabilirsi. ısı algılama olayı anlık sonuçlar vermeyebilir.. benim tavsiyem hareket algılaman olur..
yapmak isteğin projenin iki temel ayağı olacaktır
1- bilgisayar programlama
2- elektonik sistem tasarımı

elektronik sistemden, olması gereken verileri bilgisayar programına alıp işlersin..
önce hareketi hangi yöntemle algılayacağına karar ver. elektronik sistemi tasarla. bilgisarda program yaz derim, bir elektronikci olarak.
saygılar..
başarılar...
balıkçıdan balık isteme, balık tutmayı öğretmesini iste....
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
Isı ile algılama olayında çok fazla yol katedilebileceğini düşünmüyorum zira aynı oda içerisindeki birçok nesnenin ısısı hemen hemen aynı olabilecektir.Farklı bir özelliği baz alarak yapmak istersen; örneğin görüntüyü kontrol ederek yaptığını farzederek yaklaştığımızda, öncelikle nesnenin görüntüsünü kaydedip bunun rgb değerlerini veritabanında tutmak suretiyle, belli periyotlarda ortam görüntüsünü capture edip sözkonusu görüntüyü analiz ederek (rgb değerleriyle eşleniğini bulmaya çalışarak..) yakın bir eşlemeyle sonuca gidebilirsin.Zaten ses ve görüntü işlemede mecburen geri besleme tekniğini kullanmak gerekiyor vs.vs.

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
samety
Üye

Mesaj gönderen samety »

yardın ettiğiniz için teşekkür ederim
bana bi büyüğüm radyo frekansı ile daha kolay olabileceği hakkında bir tavsiyede bulundu ama bu tavsiyelerin hepsini değerlendirerek bilgi edinmeye çalışayım teşekkür ederim[/b]
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

Hareket eden bir cismin koordinatlarını bulman gerekiyorsa kamera yerine fotodiyot gibi optik algılayıcılar ile aralıklarını kendin belirleyeceğin bir matris şeklinde düzenleyebilirsin. Hazırladığın dijital devre hareket eden cisme göre bir sinyal verecek. Bu dijital sinyali yazılımla ekrana yansıtmak en kolay yanı olur bu işin. Önemli olan elektronik devre.