asp'de select nesnesini formdan gelen bilgiye göre doldurmak

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

asp'de select nesnesini formdan gelen bilgiye göre doldurmak

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar öncelikle merhaba;
Öncelikle kayıt ekranından bilgileri kaydederken bir alan için select nesnesini kullandım;

Kod: Tümünü seç

<select name=gorevi size=1>
				<option selected value="Başkan">Başkan</option>
				<option value="Başkan Yardımcısı">Başkan Yardımcısı</option>				
				<option value="Sekreter">Sekreter</option>								
				<option value="Muhasip">Muhasip</option>								
				<option value="Üye">Üye</option>								
				<option value="Yedek Üye">Yedek Üye</option>								
				</select>
yukarıdaki gibi, vt'deki bilgileri bir formda listeletiyorum buradan edit dediğim zaman bilginin üzerine edit sayfasına gidiyor tüm alanlarımı gelen bilgi doğrultusunda dolduruyorum ama select nesnesinin içini gelen bilgiye göre gösteremiyorum. Yukarıdaki select nesnesinin tüm değerleri yine dolu olarak gelecek ama ilk seçili olan bilgi form'dan gelen bilgi olması gerekiyor.
Bunu nasıl çözerim acaba şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Ancestor
Üye

Mesaj gönderen Ancestor »

Merhaba,

Kod: Tümünü seç

<select name=gorevi size=1>
<option <%if request.form("deger") = "Başkan" then%>selected<%end if%> value="Başkan">Başkan</option>
<option <%if request.form("deger") = "Başkan Yardımcısı" then%>selected<%end if%> value="Başkan Yardımcısı">Başkan Yardımcısı</option>            
<option <%if request.form("deger") = "Sekreter" then%>selected<%end if%> value="Sekreter">Sekreter</option>                        
<option <%if request.form("deger") = "Muhasip" then%>selected<%end if%> value="Muhasip">Muhasip</option>                        
<option <%if request.form("deger") = "Üye" then%>selected<%end if%> value="Üye">Üye</option>                        
<option <%if request.form("deger") = "Yedek Üye" then%>selected<%end if%> value="Yedek Üye">Yedek Üye</option>                        
</select>
Şeklinde bir uygulamayla halledersiniz.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Çok tşk ederim...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...