Merhaba,
Delphi7, Quickreport3, ibx, firebird kullanıyorum.
Kişiler hakkında bir sayfalık raporlar var.İstatistik benzeri.qrcheckbox diye bi bileşen kullanıyorum.Genelde alanın durumuna göre bir kaç checkbox tan biri işaretlenecek.Yalnız alanla checkbox direk eşleşemiyor.Yani her zaman sayısal bilgi değil alan içeriği alanın durumuna göre şu chekbox işaretli olacak diyorum.Detail bant oluşturdum.Query ile mesela belirli bir tarih aralığını çekiyorum.Yalnız mesela checkbox ların içeriğini case yapılarıyla birlikte tek bir sayfa için çalışacak şekilde yapabiliyorum.(Bu yanlış anlaşılmasın detail olmasa tek bir kayıt için çalışacak şekilde).Yalnız birden fazla değer döndüğünde.Hiç bişi olmuyor ne ilk kayıt ne de sonrakiler etkilenmiyor.Benim bu şartları nereye yazmam gerekiyor yada yanlış mı uyguluyorum.
Şimdiden teşekkürler...
QrChekbox
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
galiba expression lar yardımı ile çözebilirsin.şartlarını expression içine yazarsan olabilir ama qrchekbox expression destekliyormu eğer desteklemiyor ise case yapısını qdetailbanın beforeprint olayına yazarsan sorunsuz bir şekilde çalışacaktır..QDetailBand ın before printinde listelediğin alan ların case yapsını yazarak eğer şu ise şun yap vs dersen sorun çözülecektir..