Programdaki yavaşlık

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Programdaki yavaşlık

Mesaj gönderen xcom »

Merhaba Arkadaşlar,

Bu konu çok defalar ele alınmıştır elbet. bende aradım taradım ama işin içinden çıkamadım. olay şu:

Delphi7 il yazdığım programım. cari ve stok ları tutuyor yanlız stoklar 10000 i aştı ve cariler de 15000 civarında lakin ben stok kartını açtığım zaman açılıyor çünkü program açılırken database activ yapıyorum onun için tekrar kartlara girerken open etmiyorum. sorun kart açılınca başlıyor yeni kart diyorum local de 2 sn bekletiyor ağda kullanılan bir program ağdan arama veya sorgulama yapıldığında program paket 1 dakkayı buluyor normal e dönmesi.
ADO kullanıyorum ve adonun sql table bileşenini kullanıyorum her zaman neden böyle bir proble çıkartıyor anlayamadım. ayrıca carilerdede durum aynı .

benim tahminim bu db lere bağlı table leri ben open edince bunlar yığınmı oluşturyor. bu tablo ları db gride taşyorum herzaman stok ve cari listesi de benim hatam ne bu db lere baplanmak için odbs kullanıyorum SQL server 2000 kulanıyorum db olarak.
En son xcom tarafından 12 May 2006 08:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadece iylik için yaşa ve iylik ile hayat et...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Öcelikle yavaşlık konusu pek çok kez işlendi. :ara Arama ile pek çok öneri ve değişik sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Arayıp hepsini okuyun bence.

Sizin sorununuzda gözüme ilke çarpan Table kullanmanız oldu. Table kullandığınız zaman tüm kayıtları cliente çeker ki bu durumda 1 dk. iyi bile :) Çözüm : AdoDataSet ve ilgili kayıtları seçmek. + Diğer çözümleri mutlaka okuyun.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

Hocam adodataset kullanımı konusundaki verdiğiniz fikir süper oldu. yanlız bi noktada teknik bir yoruma ihtiyacım var. stok listesi yaklaşık 15000 kalem bunu ben fatura üzerinde veya stok listesini çağırdığım heryerde büyük bir problem inanılmaz bi şeklide bekletiyor bu süre yer yer 35-45 sn sürüyor. adodataset kullanıyorum ve sadece stok kodunu ve adını seçiyorum ama bekleme değişmedi. çünkü 15000 civarında stok listesini dbgride geliyor. bu konuda çakıldım kaldım. yardımcı olursanız çok bahtiyar olucam şimdiden allah arzı olsun yol gösteren tüm arkadaşlara büyüklüğünüzden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadece iylik için yaşa ve iylik ile hayat et...

-------------------------------------------------------------------------------------------------