Garip bir hata !

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Garip bir hata !

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;
Resim

Yukarıda gördüğünüz hata mesajını kendi bilgisayarımda alamıyorum. Uzak bağlantı ile bağlandığım bişlgisayarda bu hatayı alıyorum. işin ilginç kısmı datasını kendi bilgisayarıma dönüyorum ve yine hata msj alamıyorum.

Yukarıdaki hata msj tam olarak neden verir acaba.

Teşekkürler.
En son pro_imaj tarafından 28 Mar 2006 10:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen naile »

Linkte bi sorun var.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

tekrar düzenledim naile hanım. :oops:

Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen naile »

integer olan bir alana varchar tipinde bir değer göndermeye çalışıyor (0003* değerini)
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

ama naile hanım bunu ben kendi bilgisayarımda alamıyorum bu hata msj.
Program farklı bir işletmede hiç sorun olmadan çalışıyor ama diğerinde çalışmıyor.

Teşekkürler.

Mesaj gönderen naile »

Hata mesajı aldığın yerdeki kodların nasıl? gönderilen veriler aynı mı? Bölgesel ayarlardan olabilir mi? Mesela verilerde ondalıklı sayı olduğunda bölgesel ayarlarda ondalık ayıraç virgül ise hata ile karşılaşılabiliyor.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
sanırım cevirmeye calistiği karakterin sonundaki* ve önündeki boşluktan dolayı bu hatayı veriyor.
dataları kendi makinenize alıp ilgili kaydı nasıl aktardığını kontrol ederseniz çevirmede ufak birkaç kontrol ile halledebilirsiniz sanırım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba;
sorunu çözememiştim son olarak datayı getirtmeyi başardım.

Ben Otomatik olarak İrsaliye oluşturuyordum bunu yaparkende evrakno+1 türünden bir algoritma ile yapıyordum kullanıcı bu alana ' 00003*' şeklinde bir giriş yapmış daha önceki irsaliyelerde. Bende Count ile en son kaydı aldırıken hata olduğunu gördüm.

Değerli Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla
Kolay gelsin.