Duplex baskı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
surveyor
Üye

Duplex baskı

Mesaj gönderen surveyor »

Herkese merhaba. Delphi'de bir raporlama programı yazdım. Ve bu raporda Quickreport'un "Duplex" baskı özelliğini kullanmak istiyorum. Bunun nasıl yapıldığı hakkında fikri olan varmı acaba. Raporun properties kısmında Duplex olayı için true-false değeri atanmış. İş bunu sadece True yapmakla bitmiyo sanırım. Teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bence dublex yapman yeterli ama yazıcının desteklemesi lazım.
surveyor
Üye

keşke bu kadar basit olsa ama önemli olan ön ve arka sayfaya gelecek raporları belirlemek. bende 10 tane rapor var mesela. Raporun first page ve last page özelliğini nasıl kullanacağım önemli burda. tabi bunlar duplex için kullanılıyorsa.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

benim bildiğim kadarıyla dublex desteğini açarsan tek numaralı sayfalar kağıdın ön yüzüne çift numaralar arka yüzüne yazılır ekstra bişi yapmana gerek olmaması lazım. Çünkü dublex seçeneği genelde yazıcının propertisinde olur ve belgeyi gönderen yazılımdan bağımsızdır. Mesala dublex desteklemediği halde HP lerde dublex yazdırma vardır. Programınızın desteklemesi şart değildir çalışması için. Kağıtları yazdırır sonra tekrar aynı kağıtları çekmeceye koymanızı ister.

Kolay gelsin.
surveyor
Üye

cevabın için çok sağol. bi konuyu daha açıklığa kavuşturursak çok minnettar olacam. Dediğim gibi, programda değişik adlarda 10 kadar rapor var. mesela ben ABC1 ile ABC2 raporunu duplex yazdırmak istiyorum. programa bunu nasıl belirteceğim. dediğin tek sayfa ve çift sayfa olayı nasıl olacak burda.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

şu şekilde yapabilrisin. bildiğin gibi raporlarda sub report vardır. bu sub reportlarda yeni sayfadan başla diye bir seçenek var (report builder'da var).
kodlarla sub report oluşturup raporlarını bu sub reportlara bağlarsan hepsi sanki tek rapormuş gibi olacaktır böylece dublex özelliğini kullanabilirsin.
surveyor
Üye

anladım dostum çok sağol. gerçi sub reportla hiç uğraşmadım ama bakalım bi. tekrar teşekkürler.