dbgride e iki ayrı tablodan bilgi cekme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
soygaz2831
Üye

dbgride e iki ayrı tablodan bilgi cekme

Mesaj gönderen soygaz2831 »

slm arkadaslar olayı soyle anlatam
iki tane tablo var musteri bilgisi ve cihaz bılgısı
sımdı adamın cıhazı arızaya geldığınde cıhazın ayrıntıları dbgrıdde cıkıyor.bu sekılde 10 adet cıhaz geldığını dusunelım yanı dbgrıde 10 adet cıhaz kaydı var
benım ıstedığım su
cıhaz bılgısının kıme ayıt olduğunu ve adresı gıbı bılgılerı bu cıhaz bılgılerının olduğu dbgrıde cıhaz detaylarında gozuksun istıyorum yardımınızı beklıyorum
paradox verı tabanını kullandım
her zaman gülümsemek dileği ile
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

bu olayı query çözer ama paradoxta query kullanılıyormuydu pek hatırlamıyorum. yol yakınken paradoxtan vazgeç. firebird falan kullan bence.
sen tablonun fieldlerini yaz, böylece sana sql kodu yazmak isteyen daha kolay yazar.
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Bilgi girişi, değişikliği yapılmayacaksan StringGrid kullanmanı tavsiye ederim.
DB olmayınca daha özgür oluyorsun
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Paradoks ta da bu işi yapabilirsin. SQL yapısıni belli bir ölçüde destekler.. İleriye dönük bir şey yapmak ve daha az sorunla karşılaşmak istersen Firebird ile başlaman senin için daha faydalı olur. Yine de paradoks ile de bu olayı yapabilirsin. Fakat Müşteri master tablosu, Cihaz master tablosu ve Servis Detay tablosu diye üç tablo kullanmak daha mantıklı. Master/Detay tablo yapısını incelersen, Müşteri tablosundan müşteri kodu + Günün Tarihi + Cihaz tablosundan cihaz kodu ile oluşturacağın bir yapı ile Servis tablosuna bağlantı kurabilirsin..
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!