sql sorgusu hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

sql sorgusu hakkında

Mesaj gönderen huseyinert »

s.a arkadaşar...
aşağıdaki kodda cek_senet_no alanına göre arama yaptırıyorum fakat aranan cek_senet_no dan vt.nımda iki tane kayıt bulunduruyorum haliyle arama yapıncada bi tane çeki iki tane farklı caride gösterince fazla çek tutarı ortaya çıkıyor bunu distinct ve group by deyimleriyle nasıl teke indirebilirim...kullanmaya çalıştım fakat olmuyor...yardımlarınızı bekliyorum

Kod: Tümünü seç

cek_senet_rapor.Close;
cek_senet_rapor.UnPrepare;
cek_senet_rapor.SQL.Clear;
cek_senet_rapor.SQL.Add('Select cari_kayit.cari_kodu,cari_kayit.tc_kimlik_no,cari_kayit.unvan,cari_kayit.adi,cari_kayit.soyadi,cek_senet.alis_tar,cek_senet.vade_tar,cek_senet.cek_senet_no,cek_senet.banka,cek_senet.tutar,'
+'cek_senet.durumu,cek_senet.hesap_no,cek_senet.islem_turu,cek_senet.tur,cek_senet.sube,cek_senet.aciklama,cek_senet.gd_cari_kodu,cek_senet.gd_unvan,cek_senet.gd_adi,cek_senet.gd_soyadi,cek_senet.gl_cari_kodu,'
+'cek_senet.gl_unvan,cek_senet.gl_adi,cek_senet.gl_soyadi,cek_senet.odendigi_tarih,cek_senet.keside_yeri,cek_senet.asil_alacakli,cek_senet.kef_adisoyadi,cek_senet.kef_vergi_dai,cek_senet.kef_vergi_no,cek_senet.kef_telefon,cek_senet.kef_adres,'
+'cek_senet.ciro_1,cek_senet.ciro_2,cek_senet.memur from cek_senet left join cari_kayit on cek_senet.dno=cari_kayit.kno where cek_senet_no like '+#39+edit6.text+'%'+#39+'');
cek_senet_rapor.SQL.Add('order by vade_tar desc');
cek_senet_rapor.Prepare;
cek_senet_rapor.Open;
iyi çalışmalar...
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Kod: Tümünü seç

distinct cek_senet.cek_senet_no
yazınca olması gerekir tabi diğer tüm alanlar aynı ise. Eğer diğer alanlardan gelen veriler farklı ise distinct işlemez. Eğer çek iki farklı yerde bulunuyorsa sende tutarı ikiye bölerek kullanmayı deneyebilirsin. neden çekleri iki defa tuttuğunu anlayamadım ama eğer veri tabanın destekliyorsa limit yada rownum parametrelerini kullanmayı deneyebilirsin.