Merhaba ,
idMessage ve idSMTP nesnelerini kullanarak HTML formatında mail göndermek istiyorum , gerekli yerlere karakter seti olarak iso8859-9 tanımlamasını yapıyorum (göndereceğim HTML dosyasındada yapıyorum) fakat giden mailde hem mail konusundaki türkçe karakterler hem içeriktekiler doğru görüntülenmiyor. Kullandığım kod bloğu,
Merhaba ,
Bu şekilde, konudaki tükrçe karakter sorunu çözüldü, fakat içerikteki sorun halen devam ediyor,
içerik HTML ini, FastReport un TfrxHTMLExport nesnesinden faydalanarak oluşturuyorum CharSet=utf8 oalrak yaratıyor, bunu StringReplace ile is-8859-9 oalrak değiştiriyorum , gerçi oluşan HTML i bilgisayarımda açtığımda herşey güzel ama mail oalrak gittiğinde sorun var karakterlerde.
Teşekkürler.
Ben html için PageProducer nesnesini kullanıyorum ve Türkçe karakter sorununu bu şekilde halletmiştim, sende bir dene istersen belki onda sorun çıkmaz.
utf8 oluşturuyorsa aynen bırak Volkan. utf8 Türkçe'yi de destekler. Sen Iso'ya çeviriyorsun ancak karakterler hala 2 byte utf8 gidiyor. O zaman onları da Utf8ToAnsi yapman lazım. Bence hiç gerek yok. Utf8 kalsın.
naile yazdı:Ben html için PageProducer nesnesini kullanıyorum ve Türkçe karakter sorununu bu şekilde halletmiştim, sende bir dene istersen belki onda sorun çıkmaz.
PageProducer i ne şekilde kullanıyorsunuz, HTMLDoc.LoadFromFile ile alıp , IdMessage nin Body sine assign ederek denedim değişen bir şey olmadı.
@coderlord , utf8 bırakıyorum , bilgisayarımda düzgün görüntüleniyor hatta Outlook simge durumundayken mail alınca kenarda çıkan mesaj kutusunda TAHSİL FİŞİ düzgün görüntüleniyor ama mesajın için açtığımda İ ler ve Ş hatalı, çok garip gerçektende.
Yani yanlış görünüyorla kastınız ş'lerin parçalanmış şekilde durması mı yoksa, ş'nin tek başına yanlış görünüyor olması mı? Eğer parçalanmış (yani iki karakter şeklinde) görünüyorsa, muhtemelen UTF8 problemi. Ancak tek başına doğru olarak gösterilmiyorsa muhtemelen gelen e-mailin kaynak kodunda yukarıdaki tag yok.
Saygılar ve Başarılar.