IBdataset de Refresh Sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

IBdataset de Refresh Sorunu

Mesaj gönderen haydarxxx »

Arkadaşlar forumda aradım ama aşağıdaki yazacağım sorunu çözemedim.Bu konu bir kaç yerde ğeçiyor bende aynısını yapıyorum ama olmuyor

1.formumda IBdataset ile veri girişi yapıyorum firebird tablosuna.Aynı IBdataseti 2.formum da kullanıyorum 1.formumda girdiğim verileri yada değişikliği 2.formumda göremiyorum.Tabi aynı durum ikinci koşul içinde geçerli.IBdataset sql leri tamam bir sorun yok.IBdataset in AfterPost u

Kod: Tümünü seç

procedure TForm9.QRY_PARAAfterPost(DataSet: TDataSet);
begin
QRY_PARA.Transaction.CommitRetaining ;
end;

neden tablo kendini refreshlemez anlamadım.IBTransaction read_committet e ayarlı
[/code]
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Veri girme işlemi esnasında 2. formunuz yada ibdaset'inizde açık durumda sanırım. siz birine veri girdiğinizde dolayısıyla diğeri bu verileri geçmez. Çünkü ikiside veri girilmeden önce açılmıştı. Verileri görmek için ibdaseti açıp kapamanız lazım. İsterseniz bir event yazıp tabloda değişiklik olduğunda programı uyarabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

mkysoft teşekkür ediyorum dediğiniz doğru.Verileri görmek için ibdaseti açıp kapamayı deneyaceğim hemen.

event nasıl yazılıyor bilmiyorum ama forumda arayacağım.Yinede arzu ederseniz sizinde basit bir örneğede hayır demem. :)
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

triggerlara benzer şekilde yazılıyor. programına bir ibevent nesnesi koyarak veri tabanındaki olayları yakalamış oluyorsunuz.
eventları veri tabanı üzerinden chatleşmek içinde kullanabilirsiniz. örneğine ulaşamadığım için üzgünüm. forumda eminimki bir sürü vardır.