Arkadaşlar forumda aradım ama aşağıdaki yazacağım sorunu çözemedim.Bu konu bir kaç yerde ğeçiyor bende aynısını yapıyorum ama olmuyor
1.formumda IBdataset ile veri girişi yapıyorum firebird tablosuna.Aynı IBdataseti 2.formum da kullanıyorum 1.formumda girdiğim verileri yada değişikliği 2.formumda göremiyorum.Tabi aynı durum ikinci koşul içinde geçerli.IBdataset sql leri tamam bir sorun yok.IBdataset in AfterPost u
Veri girme işlemi esnasında 2. formunuz yada ibdaset'inizde açık durumda sanırım. siz birine veri girdiğinizde dolayısıyla diğeri bu verileri geçmez. Çünkü ikiside veri girilmeden önce açılmıştı. Verileri görmek için ibdaseti açıp kapamanız lazım. İsterseniz bir event yazıp tabloda değişiklik olduğunda programı uyarabilirsiniz.
triggerlara benzer şekilde yazılıyor. programına bir ibevent nesnesi koyarak veri tabanındaki olayları yakalamış oluyorsunuz.
eventları veri tabanı üzerinden chatleşmek içinde kullanabilirsiniz. örneğine ulaşamadığım için üzgünüm. forumda eminimki bir sürü vardır.