commit ve commitreatening hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
meron06
Üye

commit ve commitreatening hakkında

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.al.arkadaşlar .forumda çok konuşulmasına ragmen kafama takılan bi kaç nokta var bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

firebird 1.5 ve d7 de bi proje ustunde çalışıyorum.yaklaşık olarak 70 kullanıcı kullanıcak bu porjeyi.şimdi tablolarıma kayıt girme ve gücenlleme işlermlerimi ibquery lerin sql lerine yazdığım sql lerler yapıyorum(insert ve update).herbir inssert querysine tekbi transactiona bağlı .insert veya update işleminden sonra transactionu commit yapıyorum .

birde projemde bi modulde işlem yapılırken farıklı tablolardan kayıtlar çekiliyor.hatta bazı bölümlerimde çok fazla transaction ve query çalıştığı oluyor.çalışan querylerin işleri bittikten hemen sonra queryi kaptıyorum.transactionun active özelliğini false yapıyorum.yani hepsi birlikte çalışmıyor.

şimdi burda öğrenmek istedikklerimi başlıklar halinde sıralayayım.,

1-forumda bi konu altında çok fazla commitreatening yapılırsa sistem kaynakları tükenebilir diye bi mesaj okumuştum.birde bunun tersi var.commitreatening yerine commit kullanıldığı zaman dataset kapanıyor ve transaction sonlanıyor.ve yeni işlemler için yeni bi transaction başlatılıyor.(bu durumunda sakıncalı olduğunu söyleyenler var.).sizce en iyi yöntem commit dataseti yeniden açmakmı yoksa commitreatening yapıp işlerimize devam etmekmi.

2-aynı anda çalışmamak kaydıyla örneğin 20 adet transactionu ard arda çalıştırıp kapatmanın ne gibi sakıncaları olur.(aynı modul üzerinde )

3-birde ben hertablo için bi query ve transaction kullanıyorum.bununla ilgili forumda farklı görüşler var.her tablo için ayrı transaction kullanmanın bi sakıncası varmı yada bu tarz bi kullanımda sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı(sadece query lerle kayıt çekiyorum.updatesql yok.)

hepinize şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar.Allah işlerinizde kolaylık versin.