SQL servere bir insert girdigimde sürekli olarak serverin kullandıgı ram artış gösteriyor. Proğramı kapatmış olsam bile işlem sırasında yukselmiş olan ram de bi düşüş olmuyor bu sorun neden kaynaklanabilir? ve Bu sorunu nasıl giderelebilir. İyi Çalışmalar
Kayıt, Kayıt Sorgulama,Silme gibi işlemleri Ado Componentleri le yapıyorum.
MS-SQL Serverde Kullanılan Ram in artması neden?
Bu sorun değil aksine MS SQL Server'ın sorunların (bilhassa hız sorununun) çözümünde kullandığı yaklaşım. Örneğin bir tabloda baştan sona tarama yapmayı gerektirecek bir işlem (Select count(*) from tablo) yaptınız. SQL Server bu işi yaparken zaten baştan sona tabloyu okuyor (mesela). Okurken tabloyu hafızaya alıyor. Bir sonraki kullanımda işlemleri hafızadan yapıyor. Sonuçta SQL Server kullanıyorsanız hafızanın büyüklüğü önemli olmakta. Ne kadar büyük olursa hız konusunda performans artacaktır (tabi veritabanınız küçükse farketmeyecektir).
SQL Server kurulduğunda default olarak hafızanın tamamını kendine tahsis eder. Bunu isterseniz Enterprise Manager'dan değiştirebiliyorsunuz.
İyi çalışmalar.
SQL Server kurulduğunda default olarak hafızanın tamamını kendine tahsis eder. Bunu isterseniz Enterprise Manager'dan değiştirebiliyorsunuz.
İyi çalışmalar.
iyi hoş güzel ram canavarı konusunda bi sıkıntım yok onu kabul ediyorum ama sorun bence sadece windows ürünlerinden değil eğer oyle olsaydı aynı sorun Visual basicte de yapması gerekirdi. Visual basicle sadece bi insert ifadesi denedim tıkır tıkır ilerliyo. Ama Delphi tarafında olunca visual basic e oranla ram harcaması 5 kat daha fazla benim anlmadığım nokta , ikiside sonucta ado componentleri ile kayıt yolluyo arada ki farkları ne biri yollarken kardeş sana çok para verecem az ram kullan mı diyor ?
yoksa bizim ado sen borland ürünüsün senin yaptığın işten daha fazla ram alırım mı dio