Selamlar.
asyns pro ile seri porttan bilgiyi alamıyordum. comportu indirdim. flowu hardware yaptığımda rlsd ledi kumanda ile veri gönderdiğimde yanıp sönüyor. Fakat veri gelmiyor. sizce nedendir? ne yapmam gerekir?
Teşekkürler.
seri port rlsd veriyi alamama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- uğur alkan
- Üye
1. Portu aktif ettiğinden emin ol
2. Auto Open true ve open true mi
3. Garantiye almak için programın başlangıcında porta herhangi bir kareketer yolla portu o zaman kesin olarak aktif eder.
4.
gibi bir code ile porta düşen veriyi yakalayabilirsin.
5. birden fazla port varsa makinada doğru portu dinlediğine emin ol...
6. Hyper Terminali kullanalarak portuyun çalıştığını test edebilirsin...
birde kullandığın kodu yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.

2. Auto Open true ve open true mi

3. Garantiye almak için programın başlangıcında porta herhangi bir kareketer yolla portu o zaman kesin olarak aktif eder.

4.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.ApdComPort1TriggerAvail(CP: TObject; Count: Word);
var
I : Word;
C : Char;
S : String;
begin
S := '';
for I := 1 to COUNT do
begin
C := ApdComPort1.GetChar;
form1.edit1.text:=c;
end;
end;
5. birden fazla port varsa makinada doğru portu dinlediğine emin ol...
6. Hyper Terminali kullanalarak portuyun çalıştığını test edebilirsin...
birde kullandığın kodu yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
Merhaba cevabınız için teşekkürler.
Apdcomport bileşeni ile hiç veri almadı. belirti de göremedim. Daha sonra comport bileşenini indirdim. examplesinde güzel bir örnek var. onu çalıştırdım. port aktif. doğru port. infrared alıcı seri porta bağlı. bileşenin flow özelliğini hardware yaptığımda Rlsd ledi yanıp sönüyor sadece. başka bir belirti yok. Hardware yapmazsam belirti hiç yok. Birsürü seri port programı , örneği indirdim ama hiçbiri veriyi almadı. sanırım infrared alıcı olduğu için farklı bir yapısı var bilemiyorum. Fakar bu programda rlsd ledini yakıyor.biraz yaklaştım sanırım.
(Sadece girder ile çalıştırabildim. donanımsal bi sorun yok. düzgün çalışıyor)
Apdcomport bileşeni ile hiç veri almadı. belirti de göremedim. Daha sonra comport bileşenini indirdim. examplesinde güzel bir örnek var. onu çalıştırdım. port aktif. doğru port. infrared alıcı seri porta bağlı. bileşenin flow özelliğini hardware yaptığımda Rlsd ledi yanıp sönüyor sadece. başka bir belirti yok. Hardware yapmazsam belirti hiç yok. Birsürü seri port programı , örneği indirdim ama hiçbiri veriyi almadı. sanırım infrared alıcı olduğu için farklı bir yapısı var bilemiyorum. Fakar bu programda rlsd ledini yakıyor.biraz yaklaştım sanırım.
(Sadece girder ile çalıştırabildim. donanımsal bi sorun yok. düzgün çalışıyor)
- uğur alkan
- Üye