BtnFace değişir mi?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ulu coder
Üye

BtnFace değişir mi?

Mesaj gönderen ulu coder »

S.A.
Butonlu bir çok bileşenin rengi değiştirilemiyor, BtnFace kullanıyor.
Madem rengi BtnFace'den başka bir şey seçemiyoruz, BtnFace'in değerini değiştirebilir miyiz?
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Merhaba,

Jedi nindir galiba. Sistem renklerini değiştiren bir kmponenti vardı, onu formun üstüne koyuyorsun, ve clBtnFace rengini istediğin fenk yapıyorsun, ama bu defa sistemdeki (Windows ve senin uygulamandaki) tüm renkler değişiyor.

Başka bir alternatif ise, grafik buttonlar yapmak olacaktır. Yada bu konuyla alakalı komponentler kullanmak.

Saygılar..
ulu coder
Üye

Hocam öncelikle teşekkürler.

Butonlarla sorunum yok, rengi değişen butonlar kullanıyorum.
Ama checkbox'lar vs. çok sırıtıyor.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Zaten BtnFace gibi değerleri sisteminizden alır. Yani sizin windowsunuzda siz mavi rengi seçtiyseniz mavi, kırmızı seçtiyseniz kırmızı çıkar. Control Panel - Display ile değiştiriyoruz ya ordan belirleyebiliyorsunuz.

Bence öyle kalması iyi olur. Ben sistemimdeki butonları, ekranları mavi göster seçtiysem öyle görünmesini isterim. Sizin programınızda kırmızı çıkarsa kızarım ben :) Ama skin kullanırsanız ayrı tabii.

Kolay gelsin.
ulu coder
Üye

Mustafa hocam aslında sen de haklısın, kullanıcının seçimlerine saygı duymak lazım. Ama çok hoş, dinlendirici, huzur verici renkler var(abartıyor olabilirim) misal forumdaki grinin biraz daha açığı, ya da gökyüzü mavisinin biraz daha pasteli...