program inceleme.

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Gold_Lady »

Eminim eminim. :D
Çok teşekkür ederim. Kolay gelsin...
Gold_Lady
Üye
İletişim:

S.A.

Arkadaşlar gold_lady özel işleri nedeniyle bir süre programımızla ilgilenemeyecek. O süre zarfında programı ben geliştirip yayınlamayı düşünüyorum.

Önerileriniz üzere yapmış olduğumuz değişiklikleri ve programın son halini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://rapidshare.de/files/26061502/Yaa ... p.rar.html

Yardım menüsü hariç diğer kısımlar tamamen bitti diyebilirim. Basit bir setup dosyası şeklinde hazırlayıp, yeniden düzenledik.

"0.00" not floating hatası verirse

denetim masası > bölge ve dil seçenekleri > özelleştir > ondalık simgesi kısmını nokta olarak düzeltirseniz sorun düzelir.

Kullanıcı masalar için olan programda hazır sayılır, sadece bilgisayarı kapat komutu yollandığında bilgisayarın kapanması için gereken kısım ve kodlar kaldı. Ha birde farklı ekran çözünürlüklerinde intro formunun kendini yeniden düzenlemesi olayı. En kısa zamanda onuda yayınlarım.

Programı ücretsiz olarak yayınlamayı düşünüyoruz. Ancak isteğimiz kullanan kişilerin programda gördüğü hataları eksikleri bildirmesi. O yüzden programın hakkında menusunde verdiğimiz mail adresine yada buradan forum aracılığı ile eksiklerimizi, hatalarımızı, yada gereksiz gördüklerinizi bildirirseniz mutlu oluruz.

Değerli zamanınızı aldığım için özür diler, saygılar sunarım.
ALLAH' a emanet olun...
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

Merhabalar;

Programınızı biraz inceledim. Öncelikle bölgesel ayarları kullanıcıya ayarlatmak pek doğru değil kendiniz programın açılışında ayarlatsanız çok daha güzel olacakdır. Bir de hesap açılan bir masaya sipariş kaydedildikten sonra silme koymamışsınız. Eğer yanlışlıkla çay yerine kola eklendiyse değiştiremiyorsunuz..

Kolay gelsin..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Evet bölgesel ayarları kullanıcıya ayarlatmak pek akılcı değil, ancak kodlar ile bölgesel ayarları değiştirince diğer programlar bundan etkilenir sanıyordum. Forumu araştırdım öyle değilmiş. sadece o program için bölgesel ayarlar değişiyormuş, diğer programlar bundan etkilenmiyormuş. O kodları hemen ekliyorum programa.

Sizin dediğiniz gibi sipariş menusunde değişiklik yapılamıyor. Onuda düzeltmeye çalışacağım.

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

@TRSoft demişki
Programınızı biraz inceledim. Öncelikle bölgesel ayarları kullanıcıya ayarlatmak pek doğru değil kendiniz programın açılışında ayarlatsanız çok daha güzel olacakdır.
@Gold_Lady demişki
bölgesel ayarları değiştirince diğer programlar bundan etkilenir sanıyordum.
bununda doğru olduğunu sanmıyorum. ben ondalık haneyi varsayılan virgül kullanıyorum. başka proğramlar burayı değiştirdiğinde sorun çıkacaktır. ve başıma geldi. bir program adını hatırlamıyorum. sürekli bu ayarları değiştiriyordu. sonunda sinirlendim ve sildim pro yu. yani auarların varsayılan üzerinden yapılması kanaatindeyim.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

kadirkurtoglu yazdı: bununda doğru olduğunu sanmıyorum. ben ondalık haneyi varsayılan virgül kullanıyorum. başka proğramlar burayı değiştirdiğinde sorun çıkacaktır. ve başıma geldi. bir program adını hatırlamıyorum. sürekli bu ayarları değiştiriyordu. sonunda sinirlendim ve sildim pro yu. yani auarların varsayılan üzerinden yapılması kanaatindeyim.
Bu konudaki düşünceleriniz yanlış çünkü programın başlangıcında yapmış olduğunuz değişiklikler sadece o programı etkileyecektir. Bölgesel ayarları kalıcı olarak değiştirmez. Programınız o an çalışıyor dahi olsa diğer programları etkilemez..
İlimle geçen bir gece,
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
arkadaşlar sanırım bi karışıklık var.
Bölgesel ayarlar değiştiği zaman bundan bütün uygulamaların etkilenmesi lazım. Burda sizin programla gerçekte neyi değiştirdiğiniz önemli.
Değiştirdiğiniz şey gerçektende bölgesel ayarlarmı yoksa programınızın kullandığı değişkenler mi?
sanırım bu sorunun cevabı sorununuzu çözecektir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

Konuyu şöyle açıklayayım.

Programınızın başlangıcına (varsayalım onshow yordamına) yazacağınız

Kod: Tümünü seç

THOUSANDSEPARATOR := '.';
     DecimalSeparator := ',';
kodları ile o uygulamanın kullanacağı ondalık ve binlik ayıracını belirlemiş olursunuz. Eğer Bölgesel ayarlarda bu ayıraclar farklı ise diğer uygulamalar bölgesel ayarlardaki şeklini kullanırlar. Ancak sizin uygulamanız yukarıdaki şekilde kullanacakdır.

Bunu test etmek için kendi hazırladığım bir programın kullandığı ayıracların tersini bölgesel ayarlarda düzenledim. Programı ve exceli aynı anda çalıştırdım ve excel bölgesel ayarlardaki ayıracları kullanırken uygulamam kendi düzenlediğim şeklini kullanıyor..
İlimle geçen bir gece,
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

@trsoft
bu işlem bölgesel ayarları değiştrimez.
programın kullandığı değişkenlerin değerini değiştirir.
@kadirkurtoğlu ise sanırım registerden vs. bölgesel ayarları kalıcı olarak değiştirmekten bahsediyor ki bu durumda tüm uygulamalar etkilenir.
sanırım her şey tatlıya bağlandı.
:wink:
iyi geceler arkadaşlar.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim