Stored Procedure de Scope_Identity ile son eklenen kayıt id?

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
bilalatac
Üye
İletişim:

Stored Procedure de Scope_Identity ile son eklenen kayıt id?

Mesaj gönderen bilalatac »

arkadaşlar herkese iyi çalışmalar... ben tabloya veri ekleyen bir stored procedure yazdım dinamik sql kullanarak tablo adını vs dışarıdan parametre olarak gönderiyorum ekleme kısmında problemim yok ancak, datayı ekledikten sonra eklediğim datanın id sini (otomatik olarak artan id numarasını almak istiyorum) bunun için scope_identity() kullandım ancak stored procedure bana yolladığım sorguyu aynen döndürüyor... bu konu hakkında bi bilgisi veya çözümü olan arkadaş varsa yardımlarınızı bekliyorum herkese iyi çalışmalar...

Kod: Tümünü seç

USE [BelediyeWork] 
GO 
/****** Object: StoredProcedure [dbo].[insertalepform] Script Date: 08/03/2006 10:46:50 ******/ 
SET ANSI_NULLS ON 
GO 
SET QUOTED_IDENTIFIER ON 
GO 

CREATE PROCEDURE [dbo].[insertalepform] 

-- Add the parameters for the stored procedure here 

@type nvarchar(15), @talepbrmno int, @birimisteksayi bigint, @birimistektarih varchar(30), 
@acikla nvarchar(50), @onay int, @seviye int, @talepformno bigint, @taleptarih varchar(30) 
AS 
BEGIN 
DECLARE @sqlCmd NVARCHAR(4000) 
set dateformat dmy 
SET NOCOUNT ON; 
SET @sqlCmd ='INSERT INTO [BelediyeWork].[dbo].['+@type+'TalepFormu] 
([TalepBirimNo], [BirimistekSayisi], [BirimistekTarihi], [Aciklama], [Onay],[Seviye], [TalepFormNo], [TalepTarih]) 
VALUES ('+(convert(varchar,@talepbrmno))+',' 
+(convert(varchar,@birimisteksayi))+',''' 
+@birimistektarih+''','''+@acikla+''',' 
+(convert(varchar,@onay))+',' 
+(convert(varchar,@seviye))+',' 
+(convert(varchar,@talepformno))+',''' 
+@taleptarih 
+''' 
)' 
select @sqlCmd 
exec (@sqlCmd ) 
Return 

set @sqlCmd=' 
SELECT [TalepId] 
FROM [BelediyeWork].[dbo].['+@type+'TalepFormu] 
WHERE (TalepId = SCOPE_IDENTITY())' 
select @sqlCmd 
exec (@sqlCmd ) 
Return 
END 
Not: Belki [ code ] [ /code] tag ları içine yazarsak daha okunaklı olur. :wink: - rsimsek

kodları yukarıda belirttim eklemede problem yok ama id i alamıyorum