web sayfası hazırlama

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
kamuran48
Üye

web sayfası hazırlama

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
web sayfası hazırlama ya da tasarımı hakkında hiç birşey bilmiyorum.nerden başlamalıyım.hangi proğramları kullanmalıyım.delphide bunu yapmak mümkünmü?delphi ile web tabanlı proğramlar yazmak mümkünmü? bunla ilgili forumda arama yaptım birşey bulamadım. :D
bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
iyi çalışmalar.
kamuran48
Üye

Mesaj gönderen kamuran48 »

arkadaşlar buldum.cevap yazmanıza gerek.yok.
iyiki varsın delphiturkiye
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

kardeş aynı sorunla ben de karşılaştım, bulduğun cevabı foruma yazarsan memnun olurum, ben ve benden sonrakiler de faydalanır.
ademcicek
Üye

Mesaj gönderen ademcicek »

vallaha arkadaşlar ben 3-4 ay inceledim delphinin web'ini.ama gerçekten çok geride.yani bende delphiciyim.uzun zamanda delphi ile yazdım.ama web uyugulamaları geliştirmeye başlıyorsanız visual studio 2005 es geçmeyin derim.c# müthiş.yani delphiden sonra delphiden bile çok sevdim.müthiş.tavsiye ederim.delphiden sonra çok da yabancılık çekmeyeceksiniz.ben öğrenmeye başladığımdan itibaren yazmaya başladım uygulamayı geliştirmeye delphide yapmadığım şeyleri yapıyorum şuan.
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

peki nerden temin ederiz c#?
delphi gibi görsel arayüzü var mı?
ücretli mi?
tam olarak hangi versiyonunu tavsiye edersiniz?
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

microsoftun kendi sitesindenindirebilirsin.Proğramın adı
Microsoft visua stdio.net 2003 dir.Delphi gibi görsel arayüzü var.delphideki companentlerden var buton,label,textbox gibi companentler var yani.delphideki objectinspector penceresi burda da var .yani zor değil.microsoftun sitesinden ücretsiz indirebilrisin.Kolay gelsin.
ademcicek
Üye

vs 2005 ile başlamakda fayda var.yoksa 2003 ile başlaccaksan delphiyle devam et.çünkü 2003 freamworks 2.0 desteklemiyor.ve 2.0 da çok yenilik var.delphinin geç kalmışlığıda burada.aslında diyorlardıki temmuz gibi falan delphide freamworks 2.0 a geçecek diye.ama hep geriden geliyor.en az 8 ay.kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

hepinize çok teşekkürler,
saygılarımla
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

c# için visual studio editörünü kullanmak zorunda değilsiniz..
borland developer studio ile de c# uygulamaları geliştirebilirsiniz, hatta visual basic de...
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
ademcicek
Üye

borland freamworks 2.0 desteklemiyor.farkı o..
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

ademcicek yazdı:borland freamworks 2.0 desteklemiyor.farkı o..
framework ayrı bir konu zaten, şuan .net kullananların büyük bir bölümünün hala 1.1 kullandığını düşünürsek bu çok büyük bir sorun sayılmaz..
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Arkadaşlar oturun oturduğunuz yerde. ;)
.NET için C# öğrenmeye gerek yok, aslanlar gibi pascal ile devam edin. Delphi IDE'si ile.

Benim makinamda ve hosting firmamda .NET 2.0 yüklü. Ve Delphi 2005 kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

herkes senin kadar şanslı değil @muratdicle :wink:
malesef çalıştığımız işyeri neyle yazmamızı istiyorsa onunla yazıyoruz, tabi kesseler vb ile yazmam :lol:

framework olayında 2.0, 1.1 i desteklediği için 2.0 kuruluyken bile 1.1 class larını halen kullanabiliyorsundur. ama 2.0 da olan yeni class ları kullanamıyorsundur sanırım, örneğin System.IO.Ports namespace indeki class lar..
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Orası öyle, tabiki ne ile yaz diyorlarsa öyle olacak.

.NET ile ben WEB işleri ve servis işleri için kullanıyorum. .NET Forms olayına hiç girmedim. Çok özellikli bir uygulamada yazmadım. ASP.NET için hasbel kader işimi görecek kadar bişiler yapıyorum.

(cv gibi oldu ;))
ademcicek
Üye

evet freamworks 1.1 ile başlayabilir.ama 2.0 da çok yeni şeyler var.başlamışken ondan başlamak gerekir.yeni teknolojiyi takip etmek açısından.1.1 ile başlarsa bir adım geriden gelmiş olunur.zaten benim takıldığım yerde orası.borlandın 2.0 destek veremiyor olması.verecek olsada microsofttan geride olması en az 1 yıl.bence küçümseyemeyecek kadar önemli fark derim.kolay gelsin.