fb1.5 dan fb2'ye geçince eski veri.gdb için gereken nedir?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
iqprog

fb1.5 dan fb2'ye geçince eski veri.gdb için gereken nedir?

Mesaj gönderen iqprog »

1.5 tamamen kaldırdım dllini falan da.
sonra 2 kurdum.

herşey güzel çalışıyoooor.

aklıma bir şey takıldı.

eski mevcut veri.gdb'ye acaba bir şey yapmak gerekiyor mu tekrar fb2'de oluşturmak gibi. şuan bi problem görünmüyor ama.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

s.a.
gördüğüm kadarıyla fb2, fb1.5 sürümünün verilerini problemsiz kullanıyor
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

peki fb2'de index yapısı vb bir kaç konuda değişiklikten bahsediyor üreticiler.

bu durumda ben kayıtlarda bir değişiklik yaptığımda indexler yeni altyapıya göre tekrar mı düzenleniyor. yoksa eski veri.gdb'yi fb2, fb1.5 altyapısıyla mı okuyup yazıyor.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

FB 1.5 yapısına göre çalıştırılıyor. FB2 nin yeni özelliklerini kullanabilmek için ODS dediğimiz veritabanı formatının dönüştürülmesi gerekli. Bunun için FB 1.5 de oluşturduğun veritabanının bir yedeğini gbak veya benzeri bir Firebird backup aracı ile aldıktan sonra FB2 de restore et. Veritabanın yeni ODS'ye göre oluşturulacak, yeni özelliklerden faydalanabileceksin.
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

saolasın o şekilde hallettim. ama backup restore yapmadan da yeni sql komutları çalışıyordu, çalışması da mantıklı aslında, ama index vb konular eski mantıkla okuyup yazılıyordu demek ki.

peki biz bir fb veri dosyasının versiyonunu nasıl öğreniriz?
yani fb1.5 da mı fb2 de mi oluşturuldu, bunu nasıl öğreniriz?.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

iqprog yazdı:saolasın o şekilde hallettim. ama backup restore yapmadan da yeni sql komutları çalışıyordu, çalışması da mantıklı aslında, ama index vb konular eski mantıkla okuyup yazılıyordu demek ki.
Sınırsız index vs. gibi özelliklerden faydalanamazsın demek istedim. Yeni komutlar çalışacaktır.