dbgirddeki sonucu bir alana aktarma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgirddeki sonucu bir alana aktarma
Merhabalar;
Arkadaşlar, yazmadan önce bayagı bi aradım ama benim istediğim sonucu bulamadım.
Sorunum şu, bir tabloda kişilerin yıl içinde yapmış oldukları alışverişler var. bana bunların toplamı lazım. toplamlarını dbgrid üzerine getirtiyorum örnke kod.
select adisoyadi, sum(borc) as Borclari from satis order by adisoyadi
buraya kadar sorun yok. sorun dbgrid üzerinde hesaplanmış olarak bulunan borclari alanını nasıl bir değişkene veya veritabanına yazdırabilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar, yazmadan önce bayagı bi aradım ama benim istediğim sonucu bulamadım.
Sorunum şu, bir tabloda kişilerin yıl içinde yapmış oldukları alışverişler var. bana bunların toplamı lazım. toplamlarını dbgrid üzerine getirtiyorum örnke kod.
select adisoyadi, sum(borc) as Borclari from satis order by adisoyadi
buraya kadar sorun yok. sorun dbgrid üzerinde hesaplanmış olarak bulunan borclari alanını nasıl bir değişkene veya veritabanına yazdırabilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
- kadirkurtoglu
- Üye
yukarıdaki sql cümleciğinde toplamı alınan BORC alanının değişken olarak değeri ne ise BORCLARI alanı aynı değişken değerini alır.select adisoyadi, sum(borc) as Borclari from satis order by adisoyadi
ben Currency olduğunu varsayıyorum
Kod: Tümünü seç
update TABLO set
BORCTOPLAMI =:BORCLARI
yok ben var olan bir alana değilde yeni bir kayıt açacam dersen
insert into TABLO(BORCTOPLAM)
values
(:BORCLARI)
direkt atacam dersen
TabloBORCTOPLAMI.AsCurrency := ToplamQueryBORCLARI.AsCurrency;
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Yalnis anlamis olabilirim ancak dogru anladiysam eger..
2 Tablonuz olsun
1) SATIS
2) TOPLAMLAR
2 Tablonuz olsun
1) SATIS
2) TOPLAMLAR
INSERT INTO TOPLAMLAR (TOPLAM)
VALUES ((SELECT SUM(BORC) FROM SATIS))
hocam çok teşekkür ederim, sayenizde başka bir tabloya kaydetmeyi başardım. Ancak bir değişkene alabilsem çok daha iyi olacak. Çünkü Memur maaş programı yapıyorum. diğer tüm hesaplamalar tamam. bu vergi matrahında gerekli oldu. bir tabloda katsayılar var, bir tabloda da kişisel bilgiler
önce katsayılar tablosunda tek kayıt olduğu için önce onu değişkenlere aktarıyorum. sonra query ile döngü kuruyorum table sonuna kadar tüm kayıtları getiriyor hesaplamalar yapıyor ve hesaplananlar diye başka bir tabloya kayıt eiyor. burda gerekli olan hesaplananlar tablosunda matrah toplamı diye birşey var. buda maaş yaptığımız tarihe kadar olan vergi matrahlarını toplayıp matrah toplmaına aktaracak. acaba nasıl bir yol izlesem, belki biraz ugraşınca yardımcı olduğunuz kodlar işe yarar ancak tam bir mantık oturtamadım
.fikrileriniz benim içinönemli olacak. teşekkürler
önce katsayılar tablosunda tek kayıt olduğu için önce onu değişkenlere aktarıyorum. sonra query ile döngü kuruyorum table sonuna kadar tüm kayıtları getiriyor hesaplamalar yapıyor ve hesaplananlar diye başka bir tabloya kayıt eiyor. burda gerekli olan hesaplananlar tablosunda matrah toplamı diye birşey var. buda maaş yaptığımız tarihe kadar olan vergi matrahlarını toplayıp matrah toplmaına aktaracak. acaba nasıl bir yol izlesem, belki biraz ugraşınca yardımcı olduğunuz kodlar işe yarar ancak tam bir mantık oturtamadım
.fikrileriniz benim içinönemli olacak. teşekkürler
- kadirkurtoglu
- Üye
procedure .....
var
degisken : Float;
begin
degisken := ToplamQueryBORCLARI.AsCurrency;
end;
- kadirkurtoglu
- Üye