muhasebe fişi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
muhasebe fişi
merhaba arkadaslar.. daha once bir çoğunuz eminim uğraşmıssınızdır..
(bu konuda ozellikle volkan kamadan hocamızın soyledikleri tam da yapmak istediklerim.).
muhasebe programlarında
fiştarihi numarası vs girilince , karşımıza bir grid geliyor..
hesapkodu açıklama borç alacak diye..
bunu yaparken dbgrid mi , string grid mi kullanışlı olur .. bir de fiş kontrolleri vardır..
mesela toplam borç ve toplam alacak eşit olmalı bir fişte..
değilse fişi kaydetme..
bunu kontrolu biraz kolay.. ama mesela bir çok kayıt girildi ve kullanıcı fişi kaydetmekten vazgeçti,, gibi gibi..
yanı kısaca bir muhasebe fişini nasıl yapabilirim..
ben normal dbedit gibi nesnelerle bir borca karşılık bir alacak kısmını hallediyorum..
ama her işlem iki satırda olacak şartı yok.. yanı
hkodu -----------borç-------------alacak-------
xxxxx -----------18-----------------0---------
xxxxx ----------100 ----------------0---------
xxxxx ------------0-----------------118--------
şeklinde olabilir.. o nedenle muhasebe programlarındaki fiş mantığını kullanmalıyım..
(bu konuda ozellikle volkan kamadan hocamızın soyledikleri tam da yapmak istediklerim.).
muhasebe programlarında
fiştarihi numarası vs girilince , karşımıza bir grid geliyor..
hesapkodu açıklama borç alacak diye..
bunu yaparken dbgrid mi , string grid mi kullanışlı olur .. bir de fiş kontrolleri vardır..
mesela toplam borç ve toplam alacak eşit olmalı bir fişte..
değilse fişi kaydetme..
bunu kontrolu biraz kolay.. ama mesela bir çok kayıt girildi ve kullanıcı fişi kaydetmekten vazgeçti,, gibi gibi..
yanı kısaca bir muhasebe fişini nasıl yapabilirim..
ben normal dbedit gibi nesnelerle bir borca karşılık bir alacak kısmını hallediyorum..
ama her işlem iki satırda olacak şartı yok.. yanı
hkodu -----------borç-------------alacak-------
xxxxx -----------18-----------------0---------
xxxxx ----------100 ----------------0---------
xxxxx ------------0-----------------118--------
şeklinde olabilir.. o nedenle muhasebe programlarındaki fiş mantığını kullanmalıyım..
İnsanca.... Pek insanca....
Grid kullanmak daha mantıklı.
Borç ve Alacak toplamlarını kaydet tuşuna basacağın zaman bir sorgu ile SUM aldırıp kontrol edebilirsin. select sum(borc), sum(alacak) from tablo ... vs.
Vazgeçme kısmını da veritabanı transaction olayı çözecektir
Vazgeçtiğinde Rollback/RollbackRetaining yapman yeterli. Hangi vt kullandığını yazmamışsın 
Borç ve Alacak toplamlarını kaydet tuşuna basacağın zaman bir sorgu ile SUM aldırıp kontrol edebilirsin. select sum(borc), sum(alacak) from tablo ... vs.
Vazgeçme kısmını da veritabanı transaction olayı çözecektir

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
öyle bir yol düşündüm..
DBgrid yanı..
transaction u baslatıp gridde kayıtlar yapınca ve daha sonra rollback yapınca kayıtlar geri donmedi.. kafam karıştı açıkçası...
ve cxgridi string grid olarak kullanamadım.. edit olmuyor .. bir şey yazamıyorum içine.
cxgrid işimi çok iyi görür aslında
DBgrid yanı..
transaction u baslatıp gridde kayıtlar yapınca ve daha sonra rollback yapınca kayıtlar geri donmedi.. kafam karıştı açıkçası...
ve cxgridi string grid olarak kullanamadım.. edit olmuyor .. bir şey yazamıyorum içine.
cxgrid işimi çok iyi görür aslında
Merhaba ,
Bahsettiğiniz fiziksel temp tablo olayı çoklu kullanıcılı sistemlerde ekstra önlemler almanızı gerektirebilir ve benzeri hız sorunları ortaya çıkabilir.
Bu gibi durumlar için Memory Tabloları kullanımanızı öneririm örneğin ben Rx in TRxMemoryData bileşeni ile bu işlemleri gerçekleştirebiliyorum.
Kolay gelsin.
Bahsettiğiniz fiziksel temp tablo olayı çoklu kullanıcılı sistemlerde ekstra önlemler almanızı gerektirebilir ve benzeri hız sorunları ortaya çıkabilir.
Bu gibi durumlar için Memory Tabloları kullanımanızı öneririm örneğin ben Rx in TRxMemoryData bileşeni ile bu işlemleri gerçekleştirebiliyorum.
Kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Kıdemli Üye
kodunda bir şey yok...
iki buton koydum..
birinin onclickinde
myconnection.starttransaction;
diğerinde
myconnection.rollback..
ilk tuşa bastıktan sonra (yani transaction u baslatınca ) gridde elle kayıtlar giriyorum.. 3-5 tane..
sonra rollback butonuna basıyorum..
ama kayıt ediyor. .
geri gelmiyor..
iki buton koydum..
birinin onclickinde
myconnection.starttransaction;
diğerinde
myconnection.rollback..
ilk tuşa bastıktan sonra (yani transaction u baslatınca ) gridde elle kayıtlar giriyorum.. 3-5 tane..
sonra rollback butonuna basıyorum..
ama kayıt ediyor. .
geri gelmiyor..