Ağdaki Firebird

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Ağdaki Firebird

Mesaj gönderen haydarxxx »

Arkadaşlar forumda daha öncede konuşuldu biliyorum hatta bende sordum ama beceremeyince bu işin ucunu bıraktım ya ne deniyorsam ağda firebird ü çalıştıramadım.(Projemi) :?

Daha doğrusu çalıştırıyorum ama anamakina daki exe çalışır iken clint makina daki exe açılmıyor.Yada tam tersi ve şu hatayı veriyor

Project1.exe bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. Bu durumdan dolayı özür dileriz.

Exception EIBInterBaseEror in Module Project.exe at 00C326A Maximum user count exceeded.Contact your database administor.

Runtime eror 216 at 004CE5A4

*Port ayarlarım tamam (3050)
*Güvenlik duvarı ayarlarım tamam

Yaptığım iş

ANA MAKİNA (Umut) için projenin exe si bu yolla çalışıyor
*databasename C:\KursKayıt\Data\data.fdb
*Fırebird yüklü

CLINT MAKİNA için projenin exe si bu yolla çalışıyor
*databasename Umut:C:\KursKayıt\Data\data.fdb
*Fırebird yüklü
her iki exem de aynı makinamda çalışıyor.Clınt makina için olan exe yi clınte yüklüyorum ama yukarda dediğim gibi çalışmıyor iki side aynı anda çalışmıyor.Yaptığım hata nedir. :?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

Maximum user count exceeded
eğer verdiği mesaj bu ise kullanıcı ile ilgili bir sıkıntı var demektir.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

sy aslangeri

Kullanıcı sorunu ile neyi kastediyorsun.Yada bu ne anlama geliyor açarsan sevinirim.

Clint makina anamakinaya(umut) üzerinden bağlanıyor ve çalışıyor.ama aynı anda anamakinadaki exeyi çalıştırmaya kalktığımda hata alıyorum.Ana makina paylaşıma açık.teşekkür ediyorum
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

İyi günler hocam
Bu hatayla zamanında bende karşılaştım. Biraz saçma gelecek ama bende İB'de kuruluydu ve server'i çalışıyordu. kaldırınca sorun çözülmüştü. O zaman araştırdığımda İB lisansız olduğundan bu hatayı veriyormuş şeklinde bi sonuca ulaşmıştım. belki sende de aynı nedenden olmuş olabilir.

Bi dene eğer sorun ondan değilse sen server ve clientleri aynı makinada çlıştırıyorsun. belki hata ondanda olmuş olabilir.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

sy deltas
Çok teşekkür ediyorum.hayret ama dediğin gibiymiş IB yi kapattım çalıştı :roll: çok teşekkür ediyorum.Paradoxtan sonra Firebird bana mucize gibi geldi( gerci ben işin çok başındayım ama yapacağım proje için ağ olayı önemli).

şimdi bilen arkadaşlara bir şey daha soracağım.
Databasename Umut:C:\KursKayıt\Data\data.fdb şeklinde hem anamak hem terminal makinalar çalışıyor hatta kısayol yaparak çalıştı yani ayrıca exe yapmadım.sorum şu.yapacağım programın exesini bir makinaya yüklediğimizde
makinaadı:C:\KursKayıt\Data\data.fdb şeklinde nasıl yaptırtabiliriz program ilk açlıdığında yada form bilgisayarın adını alıp databasename ye ekleyecek.böylece program hangi makinaya kurulursa kurulsun o makinanın üzerinden rahatlıkla ağda çalışacak.
Aksitakdirde her makina için bunu elle yazmak gerekecek bunu delphiye nasıl yaptırtabiliriz.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
veri tabanının yolunu ini dosyasından alarak yapabilirsin.
:ara inifile
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

mrb arkadaşlar,

benimde benzer bi sorum olcak.o yüzden yeni başlık açmadım.
şimdi bende firebird veritabanı kullanarak ağda çalışacak bi proje hazırladım. fakat ben firebird hiç kurdurmuyorum. Setup hazırlarken exenin yanında aliases.conf,firebird.msg,firebird.conf,gds32.dll,ib_util.dll dosyalarını birde intl klasörünü ekleyince firebird kurdurmaya gerek kalmadan çalışıyor proje. fakat sonradan aklıma geldi client makinalarda bunu nasıl halletmem gerekiyor? sadece firebird client kursam sorunsuz çalışırmı?

kolay gelsin..
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bahsettiğin şekilde Firebird'ü gömülü/embedded şekilde kullanıyorsun. Gömülü yapıda ağ ortamında kullanılamaz :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!