unistall ederken klasor sildirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

bLue aLonE yazdı:Merhaba.
Öncelikle belirtmeliyim ki simdiye dek sonradan olusturulan bir dosya ya da dizinin uninstal sirasinda (kullanilan setup programi ne olursa olsun)silindigini gormedim.Ayrica veritabanini setupa dahil etmenin pek saglikli bir yontem olmadigini dusunuyorum.
Kolay gelsin.
Evet bende sonradan eklenen dosyanın kaldırıldığını görmedim.

Birde arkadaşım veritabınını neden setupa dahil edilmesinki ?
Advantage Veri Tabanı Add, Adt, Adi olarak oluşmaktadır. Yanlış anlaşılma olmasın paradox gibi değil :wink:
Kullanıcı avatarı
VooDoo
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen VooDoo »

ne bakimdan saglikli olmadigini dusunuyorsun?

aciklarmisin?

850 MB veritabanını sonradan nasil müşterilere göndereyim?

bir yol varsa açıklarsanız sevinirim.

Standart bir Masaüstü programı bu uygulama
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

VooDoo yazdı:850 MB
Hocam ne var bu veritabanında mernis projesimi var yoksa :lol: :wink:
Kullanıcı avatarı
VooDoo
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen VooDoo »

oldukca buyuk metinler var:)
mernis projesi degil :roll:

ayrica hazir yeri gelmisken advantage veri tabani eger sifreleme kullanirsaniz sıkıştırmaya cok fazla izin vermiyor

soyle denedim
400 mb lik bir tablo sifrelenmeden sıkısarak 80 mb olabiliyordu
halbuki sonra 350 filan ancak oluyor.
dolayısı ile installshield ile sıkıştırma yaparken 1 cd ye sığmadı :(
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Veritabaninin runtime olusturulmasinin daha mantikli oldugunu dusunuyorum..
Kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

1 saniye farkla post etmisiz mesajlari, editlemek istemedim..
Sifrelemekten kastiniz nedir?
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

bLue aLonE yazdı:Veritabaninin runtime olusturulmasinin daha mantikli oldugunu dusunuyorum..
Kolay gelsin.
arkadaşım doğru söylüyorsun. Advantage Veri Tabanı Yöneticisi 'nden SQL Kaynak Kodlarını Alabilirsin. İstersen Delphi Kaynak Kodlarınıda Veriyor....
Kullanıcı avatarı
VooDoo
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen VooDoo »

sifreleme encrypt etme yani sonradan bilgilerin bir sekilde ele gecmemesi icin alinmis onlem.

bu arada veritabaninin genel yapisina dair kodlari uretiyor veri tabanin icindeki tablolarinin icerigini filan uretmiyor, yani veri dedigimiz seyleri degil veriyi tutan yapiyi tarifleyen kodları alabiliyorsunuz, farklı sey bunlar,
benim 850 mb verim var, bunu mecburen vermek zorundayim bos verisi olan program ise yaramaz, ayrica bu program genel olarak metinler uzerine arama yapmak üzerine kurulu
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

VooDoo yazdı:sifreleme encrypt etme yani sonradan bilgilerin bir sekilde ele gecmemesi icin alinmis onlem.

bu arada veritabaninin genel yapisina dair kodlari uretiyor veri tabanin icindeki tablolarinin icerigini filan uretmiyor, yani veri dedigimiz seyleri degil veriyi tutan yapiyi tarifleyen kodları alabiliyorsunuz, farklı sey bunlar,
benim 850 mb verim var, bunu mecburen vermek zorundayim bos verisi olan program ise yaramaz, ayrica bu program genel olarak metinler uzerine arama yapmak üzerine kurulu
Delphi kaynak kodu olarak dediklerin doğru, ama veri kaydettireceksen SQL kaynak kodunu almalısın. :wink:
Kullanıcı avatarı
VooDoo
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen VooDoo »

ne alaka ya:)
ben veri de kaydediyorum bazen ama veritabani yapisini zaten biliyorum, cok sukur sql kodu da yazabiliyorum, illaki veritabanı yoneticisinden almam gerekmiyor bu kodları, advantage bunu saglarken bir baskasi saglamayabilir

konu baska yere kaydı :roll:
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

VooDoo yazdı:ne alaka ya:)
ben veri de kaydediyorum bazen ama veritabani yapisini zaten biliyorum, cok sukur sql kodu da yazabiliyorum, illaki veritabanı yoneticisinden almam gerekmiyor bu kodları, advantage bunu saglarken bir baskasi saglamayabilir

konu baska yere kaydı :roll:
Hocam 500 Mb. oturup yazacak değilsin herhalde :D

Neyse konu dışına çıkıyoruz, gerek yok....

Kurulumda senin ne önerin var peki...
Kullanıcı avatarı
VooDoo
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen VooDoo »

kurulumda bu dosyayı silebiliyoz mu acaba installshield ile, yoksa kendi programıma ozel bir ek yazmam gerekecek, bu sonradan olusan dosyayi bos olarak yaratip programim ilk acildiginda ona gore islem yaptirmak gibi.
onguard kullaniyorum da lisanslama icin o nedenle bu dosya yaratiliyor ve setup icinde olmadigi icin silmiyor
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Sifreleme konusunda ben de fb ile benzer birseyler arastirmaktayim.Bir "Decode" algoritmasi hazirlayip en azindan 16 bit sifrelemeyi dusunuyorum ancak bilgileri bir de gridde gostermemiz gerektiginden bunun icin oturup bir de grid bileseni yazmak gereksiz mi olur bunun sorgulamasindayim su an.

Dedigim gibi uninstall sirasinda sonradan olusturulan dosya ya da klasorleri silmeniz zor bildigim kadariyla.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

mecbur kendin ek bir şey yapıcaksın.... Ama istersen wise solilition mu ne onu bir incele silme işlemlerini galiba txtden alıyordu.
Kullanıcı avatarı
VooDoo
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen VooDoo »

advantage zaten bunu kendisi sagliyor ama

Optimize edilmiş algoritmalar ile yüksek performans, 160 Bit endüstri standardı veri şifreleme ve kullanıcı tanımları ile yüksek güvenlik, 1991'den beri kanıtlanmış veri bütünlüğü ve sağlamlığı. Bütün bu özellikleri ile 2001 ve 2002 yıllarında En İyi Veri Tabanı seçilen Advantage Veri Tabanı Sunucusu hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.

http://www.advantageturk.com/ dan alinti