Kod: Tümünü seç
CREATE PROCEDURE LIB_TIME_ADD_MINUTE (
DATTIM TIMESTAMP,
MINUTES INTEGER)
RETURNS ( DATTIM_RESULT TIMESTAMP)
AS
DECLARE VARIABLE DAYS DOUBLE PRECISION;
BEGIN
IF((DATTIM IS NULL) OR (MINUTES IS NULL))
THEN DATTIM_RESULT = NULL;
ELSE BEGIN
/* 1 unit timestamp = 1 day = 1440 minutes = 86400 seconds */
DAYS = CAST( MINUTES AS DOUBLE PRECISION) / CAST( 1440 AS DOUBLE PRECISION);
DATTIM_RESULT = DATTIM + DAYS;
/* or: dattim_result = dattim + ((minutes * 60) / 86400e0); */
END
SUSPEND;
END
bide bunu dene bakalım, gene hangi database muhabbeti açılacak gibi, adı geçen database lerin hiçbirine kimse kötü diyemez diyen zaten windows u biliyorum diye kendine bilgisayarcı sıfatını yakıştırıp üstüne bide dükkan açanlardan birisidir.
Her database in kişiye ve şartlara göre artı ve eksisi vardır. m$sql ve oracel bakkal dükkaında tek makinada veresiye takip eden bir progamda kullanmak bence gereksizdir. hele bide adama bunun sağlıklı çalışması için iyi bir server alman gerek derseniz adama dükkanı satıp bilgisayarlara ve lisanslara para yatırması gerek.

yada bir hipermarkete okadar paraya gerek yok paradox zaten bedava yada access bedava bunu kullanırız demek nekadar mantıklı? sözün kısası şartlara göre database kullanmak gerek bence.
Ama bende FireBird tercih ederim herzaman. köşedeki bakkal dükkanı içinde yada bir holding içinde. siz kurguyu tasarımı aceleye getirmez ve her yazılan SQL cümlesini defalarca test edip optimize ederseniz hiçbir sorun olmaz.
Yukarıdaki topic le örneklendirmek gerekirse nerde neden gerektiğini ben anlamadım, eğer sadece bir sorgu için gerekecekse bu yani raporlamada kullanılacaksa ben bunu delphi tarafında yapmayı tercih ederim, database üzerinde sabit rapor SQL leri ileride sıkıntı yaratabiliyor, şöyleki bir field ın daha dışarı çıkması yani return e eklenmesi database değiştirmeyi gerektirir, Field ların tümünün dışarıya çıkartılması ise "Terminatör" abimizi delirtirdi

kulakları çınlasın, 1yada 2 field kullanılacaksa SQL e 50 field ı yada * yazmak sonderece gereksiz gibi.
Kolay gele