Veritabanı Modelleme

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

tabi abi o kadar detaylı yazmadım aynen yazdıgınız gibi.
Ben sadece hakikaten aradaki farkın yeni bir integer alan acıp bu alanala pk ler olusrumak bu kadar performs artıtıracagı konusunda endişemi paylalşmtım ve sizin dediginiz gibi yapmaya karar verdim. cok agır testlerden gecirecem bir sorun yasarsam sizinle paylasırım.
O zaman mantık su abi tekrar eden bilgiler yerine bir integer id verip onları joinlemek mantıklı.

Örneğin cari_kod ve cari_isim sadece kart dosyasında olacak diğer butun tablelerde bunun id si olacak. Bu mantıkla diyorumki hareket dosyalarına ne gerek var abi. Örneğin cari harket ve stok hareket bu bilgiler zaten fatura dosyasında var burdan joinlenemezmi ki ayrıca bir table acip oraya fatura özetlerini yazıyoruz.

Design Modellemeye gelince
sqlly den Interbase&Firebird Development Studio ile veri modellemeye basladım ama semirdeki gibi kullanıslı degil sanırım.
BDS2006 'ya basladım onun icinde modelleme vardı diye biliyordum ama (ECO) bulamadım biraz daha inceleyecem .

Teşekkür ederim