dbgrid e bilgi ekleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
hasguc

Mesaj gönderen hasguc »

yine sen varsın sadece valla sağolasın..
Bak şimdi Detaylı bi şekilde anlatıyorum.Form A adotable yerleştirip access veritabanı ile bağlantılarını yapıyorum.Ado table ye sağ tıklayıp Add all fields deyip form a dbeditleri alıyorum.Dbnavigator ekleyip onunda bağlantısını yapınca veritabanına istediğim bilgileri girebiliyorum ama sorun şu tek tek girmemden kastım şu diyelimki kaçıncı taksit taksit tutarı,taksitin ödeme günü gibi girdiler alacam bak şöyle
kaçıncı taksit taksit tutarı taksiidin ödeme günü
1 --------------------- 100 --------------- 10.10.2006
2 -------------------- 200 ---------------- 10.11.2006
işte sorun burda ilk satırı yazıp kaydet sonra ikinci satırı yazıp kaydet demessem kaydetmiyor veritabanına yani ben tüm bilgileri bitirip tek kaydetle kaydetmek istiyorum umarım anlatabilmişimdir:))))
hasguc

Mesaj gönderen hasguc »

okuyanlar boş geçmesin her türlü farklı düşünce işin çözümünü hızlandırır şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Kod: Tümünü seç

var
 deg:integer;
begin
 deg:=Application.MessageBox('KAYDETMEK iSTiYORMUSUNUZ?','KAYDET',MB_YesNO);
 if deg=mrYes Then
   begin
  if Table1.State in [dsInsert, dsEdit] then
    Table1.Post;
    ShowMessage('TABLO KAYDEDiLDi');
   end
 else
   ShowMessage('KAYIT iSLEMi iPTAL');
end;
Slm Bilgileri veritabanına kaydetmek için DBGrid e tek tek kaydediyorum...falan gibi kelimeler geçiyor nedir ? anlıyamadım ama Kayıt Çok kolay Yukarıdaki kodla tek seferde tüm kayıtları kaydedebilirsiniz..????????
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Cevap geç oldu biliyorum, kusura bakmayın, cuma-cumartesi-pazar haricinde internete bağlanma ihtimalim çok düşük.

Sorunu anladım :)))

Fakat sorun şu ki ben veritabanına sizin gibi bağlanmıyorum, adotable hiç kullanmadım, table kullandım.

ADO bilmediğim için yardım edemem üzgünüm.