Konuyu ve cevapları okudum.
eski bir konu olmasına rağmen , benim gibi okuyacak olanlar için bazı eklemeler yapmak istierim.
1 - eğer hiç bir veri tabanı deneyimin yoksa , bende diğer arkadaşlar gibi BDe yi önermem .
2 - Accessi hiç önermem , ama açıkcası hiç kullanmadım (Database olarak) , yoksa access de eskiden projeler geliştirmiştim .
3 - Mustafa hocanın önerdiği bencede en mantıklı , hem ileride zahmetsizce çok kullanıcıyada geçebilirsin. dahada önemlisi SQL konusunda deneyimin olmuş olur.
4 - Ama şunuda söylemeden geçmek istemem. Paradoxa bence haksızlık yapılıyor. ben 1993 den önce paradoxun kendiyle sonra yine DB dosyalarını kullanarak Delphi yle BDE altında 10 larca program yazdım. hatta şuan hala kullanılıyor bu programlar. yukarda belirtildiği gibi 5 kullanıcı yok 15 kullanıcı limiti falanda yok , ben şuan 50 userla 10000-15000 kayıtlarla hiç dertsiz (belki haftada 15 günde 1 hata olabiliyor, oda bilgisayar kilitlenmelerinde , aksi durumda buda oluşmuyor). forumdaki yazılarımı okursanız evet bende BDE den SQL server a geçmeyi planlayan biriyim. çünkü BDE artık gelişmeyecek ve Client server bir yapıya geçmeyi planlıyorum. neden BDE yi - Paradoxu savunduğumuda açıkcası bilmiyorum. belkida vefa borcudur. ama BDE veya Paradox hakkında küçük ayrıntılar var (lck filler , net dirler , tablonun on close olayına eklenen DbiSaveChanges komutuyla sorunları minimuma indirebilirsiniz.)
ama yine tekrarlamak istiyorum , BDE altında hiç Tecrüben yoksa önermem çünkü ilerisi yok.
kolay gelsin.