fastreportta groba göre ara toplam

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Daha önceki bir mesajda da bildirmiştim FastReport kullanmadım bilmiyorum ancak bu sorduklarına kendin rahatlıkla çözüm bulabilirsin diye değerlendirmeden edemiyorum. :oops:
sıralama değil ben fastreportta ara toplamı yaptım faka t bu ara toplam ikinci müşteriye geldğinde tekrar yeniden başlmaaısı ve tekrar ara toplam alarak gitmesi.3.müşteriye geldi tekrar ara toplamı yeniden başlatması.bu şekilde
- Her yeni müşteri için devreye giren band hangisi ise o bandın OnBeforePrint olayında veya her müşteri için kullanılan son özet band hangisi ise o bandın OnAfterPrint olayında bu bahsettiğin sayaçların olduğu değerleri sıfırlamayı deneyemez misin ?
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

s.a
hocam gerçekten ilginizden dolayı minnettar kalıyorum.Allah razı olsun abi. abi.yalnız. hocam benim master banda on before print olayına
Var
Say:Double;
begin

Say:=<fr_mast."borc">-<fr_mast."alacak">+Say;
memobakiye.text:=floattostr(say);
bu kodu yazdım bu master bandın.
onefter oalyına sayacı sıfırladım olmadı nasıl bir örnek verebilseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Hah işte bu sayacın senin kendi değişkenin ise bunu global değişken olarak tanımla yani diğer tüm procedure'lerden erişilebilir olarak sağla.

Kod: Tümünü seç

Var 
Say:Double; 
ifadesini taa unit'in en tepesindeki formunun da tanımlandığı Var tanımına taşı. Böylece her banddan bu değişkene ulaşırsın.

- Master bandın OnBeforePrint olayında ise

Kod: Tümünü seç

Say := 0;
dediğinde bu işlemi gerçekleştirebilirsin. Böylece her master kayda konumlandığında sayaç 0'dan başlayacaktır
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

s.a hocam tşkler oldu sağolaısınız yardımlarınız için.