Çalışmıyor denilen şeyin ne olduğunu bir anlayabilseydim keşke.
Soruda belirtilip de, benim kodun cevap vermediği şeyin ne olduğunu ben göremedim de.
Stringgrid Alt Satıra Geçme ile Editlerdeki Sonrakine Geçiş
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Stringgrid Alt Satıra Geçme ile Editlerdeki Sonrakine Geçiş
çünkü sen stringgridde sütünların olduğunu elemanın o sütunlardada enter tuşu ile gezinmek istediğini ,
formda başka bileşenlerin olduğunu, formun keypreviewinin true olduğunu, formun onkeydown olayında enter tuşu ile bileşenler arasında hareket ettiğini
.............. (görmek, anlamak, kabul etmek - hangisi hoşuna giderse onu kullan) istemiyorsun.
senin kodların çalışıyor. ama sadece
istersen yaptığın uygulamayı gönder de bi bakalım senin yaptığın ancak bizim yapmadığımız bir şey varmı?
formda başka bileşenlerin olduğunu, formun keypreviewinin true olduğunu, formun onkeydown olayında enter tuşu ile bileşenler arasında hareket ettiğini
.............. (görmek, anlamak, kabul etmek - hangisi hoşuna giderse onu kullan) istemiyorsun.
senin kodların çalışıyor. ama sadece
- -string gridde bir alt satıra geçiyor son satırda ise bir sonraki bileşene geçiyor
istersen yaptığın uygulamayı gönder de bi bakalım senin yaptığın ancak bizim yapmadığımız bir şey varmı?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Diline sütun kelimesini dolamış gidiyorsun. Ben de diyorum ki soruda sütunla ilgili bir şey yok.
Soruyu dikkatlice bir daha okursan, soru basit, anlayabilirsin : "Stringgridde geldiğinde ilk satırı düzeltip enter diyorum alt satıra geçiyor ama imleç stringgridden çıkıp sonraki tapstop olan kaydet butonuna geliyor. Bir türlü en son satırdan sonra kaydet butonuna gitmesini yapamadım."
Bir de keypreview tutturmuş gidiyorsun. Anlamını bildiğinden de emin değilim zaten. Formun keypreview özelliği ne olursa olsun, verdiğim kod, yukarıya da kopyalayıp yapıştırdığım sorudaki her şeyi karşılıyor.
Soruyu dikkatlice bir daha okursan, soru basit, anlayabilirsin : "Stringgridde geldiğinde ilk satırı düzeltip enter diyorum alt satıra geçiyor ama imleç stringgridden çıkıp sonraki tapstop olan kaydet butonuna geliyor. Bir türlü en son satırdan sonra kaydet butonuna gitmesini yapamadım."
Bir de keypreview tutturmuş gidiyorsun. Anlamını bildiğinden de emin değilim zaten. Formun keypreview özelliği ne olursa olsun, verdiğim kod, yukarıya da kopyalayıp yapıştırdığım sorudaki her şeyi karşılıyor.
Arkadaşın soruyu eksik anlatmasından kaynaklanan bir sorun var ortada
benim anladıgım kadarıyla arkadas editlerden sonra stringgride gecmek istemiş ve stringridde enter tusuyla alt satırlara gecerek son satıra bilgi girisinden sonra enter tusuyla bir sonraki kaydet butonuna konumlanmasını istemiş...
Belki sutun ilede ilgili bilgi verseydi bu dialoglar yasanmazdı...
benim anladıgım kadarıyla arkadas editlerden sonra stringgride gecmek istemiş ve stringridde enter tusuyla alt satırlara gecerek son satıra bilgi girisinden sonra enter tusuyla bir sonraki kaydet butonuna konumlanmasını istemiş...
Belki sutun ilede ilgili bilgi verseydi bu dialoglar yasanmazdı...
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
Hocam Eksik yazdığımı düşünmüyorum. Eksik okunduğunu düşünüyorum
Tekrar denedim ama üzgünüm olmuyor.
Sorun burada. Stringgride gelmeden önce editler vardı. Sizin kodlar editlerdeki enter'ı kabul etmiyor
İlgin ve değerli yardımın için tekrar tşk ederim .
.
@Aseka Hocam,Caylaq yazdı: İmleç formun başındaki editlerden sonra stringgride geliyor. Stringgridde geldiğinde ilk satırı düzeltip enter diyorum alt satıra geçiyor ama imleç stringgridden çıkıp sonraki tapstop olan kaydet butonuna geliyor. Bir türlü en son satırdan sonra kaydet butonuna gitmesini yapamadım.
Tekrar denedim ama üzgünüm olmuyor.
Sorun burada. Stringgride gelmeden önce editler vardı. Sizin kodlar editlerdeki enter'ı kabul etmiyor
İlgin ve değerli yardımın için tekrar tşk ederim .
.
Çaylak kardeşim yazdığın soruyu ben de aynen aşağıya kopyalayıp yapıştırıyorum. Çaylaklıktan kurtulmak için önce soru sormasını öğrenmelisin.
"İmleç formun başındaki editlerden sonra stringgride geliyor. Stringgridde geldiğinde ilk satırı düzeltip enter diyorum alt satıra geçiyor ama imleç stringgridden çıkıp sonraki tapstop olan kaydet butonuna geliyor. Bir türlü en son satırdan sonra kaydet butonuna gitmesini yapamadım."
Demek oluyor ki editlerden stringgrid'e geçişi yapmışsın, ama stringgrid'in içinde enter ile dolaşarak son satıra gelince de stringgrid'den çıkmayı başaramamışsın. Verdiğim kod da tam olarak bunu yapıyor işte. Vermiş olduğum kodun edit ile ne alakası var anlayamadım. Stringgrid için yazılan bir kodun edit'de zaten çalışmayacağını anlayamayacak kadar çaylaksan ne kadar anlatsam boş zaten.
Şu linkte, viewtopic.php?f=2&t=22747 , sorduğun soruya da bgoktas çok sade ve basit bir şekilde çözüm sunmuş, ona bile olmuyor demişsin ya artık bundan sonra bir şey demiyorum.
"İmleç formun başındaki editlerden sonra stringgride geliyor. Stringgridde geldiğinde ilk satırı düzeltip enter diyorum alt satıra geçiyor ama imleç stringgridden çıkıp sonraki tapstop olan kaydet butonuna geliyor. Bir türlü en son satırdan sonra kaydet butonuna gitmesini yapamadım."
Demek oluyor ki editlerden stringgrid'e geçişi yapmışsın, ama stringgrid'in içinde enter ile dolaşarak son satıra gelince de stringgrid'den çıkmayı başaramamışsın. Verdiğim kod da tam olarak bunu yapıyor işte. Vermiş olduğum kodun edit ile ne alakası var anlayamadım. Stringgrid için yazılan bir kodun edit'de zaten çalışmayacağını anlayamayacak kadar çaylaksan ne kadar anlatsam boş zaten.
Şu linkte, viewtopic.php?f=2&t=22747 , sorduğun soruya da bgoktas çok sade ve basit bir şekilde çözüm sunmuş, ona bile olmuyor demişsin ya artık bundan sonra bir şey demiyorum.
Caylaq yazdı: "İmleç formun başındaki editlerden sonra stringgride geliyor. Stringgridde geldiğinde ilk satırı düzeltip enter diyorum alt satıra geçiyor ama imleç stringgridden çıkıp sonraki tapstop olan kaydet butonuna geliyor. Bir türlü en son satırdan sonra kaydet butonuna gitmesini yapamadım."
aseka yazdı: Demek oluyor ki editlerden stringgrid'e geçişi yapmışsın, ama stringgrid'in içinde enter ile dolaşarak son satıra gelince de stringgrid'den çıkmayı başaramamışsın. Verdiğim kod da tam olarak bunu yapıyor işte.
Tekrar okuyun lütfen. Gayet açık bir ifade kullanmışım
Uslubunuz ne kadar kaba da olsa size ilginiz için tşk etmiştim. Konuyu uzatmaya gerek yok.aseka yazdı: zaten çalışmayacağını anlayamayacak kadar çaylaksan ne kadar anlatsam boş zaten.
Ayrıca neyin Peşindesiniz onuda anlamadım. Buyrun @conarinin mesajını tekrar okuyun
conari yazdı: conari 12 Mar 2008 03:00
Ortalık baya karışmış . Olaya noktayı koyalım.
10. satır 10 sütun lu gridde ve 10 sütun tek satırlı grid de denedim .
@Aseka'nın kodlar çalışmıyor.
@Aslangeri'nin kodları çalışıyor.
Form keypreview true
.