Miladi Takvim'i Hicri'ye Çevirme + Dini Bayram Günlerini Bul

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Ülkemiz ile diğer arap devletleri arasında ayı daha yükseğe çıkıp da erken görmeden mütevvelid ( :) ) bir gün önce başlama sorunu vardı. Onlara göre hazırlanmış bir algoritma olmasın :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

fduman yazdı:23.10.2006 tarihi bu koda göre 30.Ramazan.1427, diyanet işlerinin sitesien göre ise, http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp, 1 Şevval 1427. Ramazan bayramının ilk günü. 1 günlük bir hata yapıyor algoritma.
Hocam algoritma yı çıkardığım zaman türk tarih kurumunun tarih cevirisini dikkate aldım açıkcası diyanet kurumumuzun sitesine bakmadım http://www.ttk.gov.tr/takvim.asp ama kod yazarken inceleme ve bug tespitlerinde türk tarih kurumu haricinde müslüman(arap) ülkelerinin cevrisi ile karşılaştırdım ve şu an ki kontrollerimde yapmış olduğum çalışma ve algoritma da bir yanlışlık göremiyorum en azında türk tarih kurumu ile bire bir.

ilgin için teşekkür ederim...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Hocam bu işte bir gariplik var. Benim doğum günüm TTK'nin sitesinde Cumartesi'ye denk geliyor, windowstan baktığımda ise Cuma görünüyor (Cuma daha işime geliyor ;) ) annem hatırlamıyor :roll:
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

husonet yazdı:bug tespitlerinde türk tarih kurumu haricinde müslüman(arap) ülkelerinin cevrisi ile karşılaştırdım ve şu an ki kontrollerimde yapmış olduğum çalışma ve algoritma da bir yanlışlık göremiyorum en azında türk tarih kurumu ile bire bir.
O halde diyanet hata yapıyor ve biz ramazan bayramına bir gün önce gireceğiz. :)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

İlginç olan şu. Durumu teyid etmek için Linux üzerinde açık kaynak kodlu bir kütüphane ve araç olan ITL'den de faydalandım. Bu araçlar iki farklı algoritmaya göre hesaplama yapabiliyor. İki algoritma da aynı değeri yani, miladi 23.10.2006 tarihini hicri 30.Ramazan.1427'ye çevirdi. Algoritmalardan birisi Suudi Arabistan'ın resmi takvimi Umm-AlQura
Ya diyanet ciddi bir hata yapıyor, veya bu algoritmalar hep Mekke'nin üzerinde yer aldığı meridyen'e göre hazırlandığından bu sonucu veriyor?

İşin içinden çıkamadım.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

fduman yazdı:İlginç olan şu. Durumu teyid etmek için Linux üzerinde açık kaynak kodlu bir kütüphane ve araç olan ITL'den de faydalandım. Bu araçlar iki farklı algoritmaya göre hesaplama yapabiliyor. İki algoritma da aynı değeri yani, miladi 23.10.2006 tarihini hicri 30.Ramazan.1427'ye çevirdi. Algoritmalardan birisi Suudi Arabistan'ın resmi takvimi Umm-AlQura
Ya diyanet ciddi bir hata yapıyor, veya bu algoritmalar hep Mekke'nin üzerinde yer aldığı meridyen'e göre hazırlandığından bu sonucu veriyor?

İşin içinden çıkamadım.
Hocam sudi arabistanda bayram bir gün erken yada geç ayın durumuna göre ilan edilebiliyor fakat türkiyede tatiller önceden hazırlandığı için oynama yapılamıyor yada yaapılmıyor bir gün farkta ordan geliyor. En azından böyle bir durumu gecen bayramlarımızdan birinde yaşamıştık yanlış hatırlamıyorsam...

Kolay gelsin...

Gazete manşetleri
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

hdayi yazdı:Hocam bu işte bir gariplik var. Benim doğum günüm TTK'nin sitesinde Cumartesi'ye denk geliyor, windowstan baktığımda ise Cuma görünüyor (Cuma daha işime geliyor ;) ) annem hatırlamıyor :roll:
abi windows un msn ikonun yanındaki takvimden bahsediyorsan o takvimin başlangıcı 1980 orda bir yanılgıya düşme :)

http://www.takvim.com dan baktım ve 9 mayıs 1970 yine Cumartesi çıkıyor :)

Kolay gelsin...

Gazete manşetleri
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bende her iki takvimde de doğru gün çıktı :wink:
http://www.ttk.gov.tr/takvim.asp
http://www.takvim.com
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Tüh, sevinmiştim cuma gini doğmuşum diye. :cry: :cry: :cry:
Resim
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

husonet yazdı: Hocam sudi arabistanda bayram bir gün erken yada geç ayın durumuna göre ilan edilebiliyor fakat türkiyede tatiller önceden hazırlandığı için oynama yapılamıyor yada yaapılmıyor bir gün farkta ordan geliyor. En azından böyle bir durumu gecen bayramlarımızdan birinde yaşamıştık yanlış hatırlamıyorsam...
Ben diyanetin hata yaptığını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Ramazan ayı 30 gündür. Ancak diyanetin sayfasında 29 günde bitiriliyor ve 1 Şevval'e geçiliyor? Bir posta ile durumu bildirdim.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Hocam Ramazan kimi zaman 29 çeker, bu normaldir.
Resim
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

BU entry'de http://sourtimes.org/show.asp?id=1994918 artık günün zilhicce'ye eklendiği söyleniyor?
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Re: Miladi Takvim'i Hicri'ye Çevirme + Dini Bayram Günlerini

Mesaj gönderen husonet »

arkadaşlar lazım olurmu bilmem ama bu algoritmayı python programlama dili içinde yazdım linkini veriyorum kullanmak isterseniz.

python miladi takvimi hicri takvime çevirme, bayram günlerini bulma, dini tatilleri bulma

kolay gelsin...

Gazete manşetleri