Field Editor e girip hepsini silip (Ctrl+L + Del), sorgunun son şekliyle tekrar tüm alanları son şekliyle yeniden ekle (Ctrl + F).
Hüseyin burada önemli olan mevzu bahsı geçen alanın tabloda olması değil select komutu ile seçilip seçilmemesi. Eğer field editor de select ile from arasında olmayan bir alan eklenmişse hata vermesi doğaldır.
Recep Abi olayı şimdi anladım. SQL de işleme tabi tutacağımız alanları Field Editöre ekleyeceğiz(Gerci Ben ekleyince olmuyor ama) Veya Field editörü boş gececeğiz.(Bu şekilde çalışıyor. )
Çok Teşekkür Ederim. Bu gün yine bir şey öğrendim. Allah Razı olsun.
Cümlemizden razı olsun, "nerde birlik orda dirlik!"
husonet yazdı:SQL de işleme tabi tutacağımız alanları Field Editöre ekleyeceğiz(Gerci Ben ekleyince olmuyor ama) Veya Field editörü boş gececeğiz.(Bu şekilde çalışıyor. )
Hayır eklemek zorunda değilsin. Eklemesen bile select te ki alanlara;
bu tip alan eklemeyi ben hiç kullanmıyorum. Database'de bir değişiklik yaptığınız zaman, her seferinde gidip, eklediğiniz her datasette düzeltmek gerekiyor.
abi senin verdiğin komutları yazdım ama kaydederken hata veriyo sana programı mail attım abi çok uğrastım olmadı delirtti beni ilgilenirsen sevinirim kendine iyi bak
gençliğine güvenip
erken derken...
belki
elveda bile diyemessin
giderken...
Yalnız Gönderdiğin Programı editörüm açmıyor. Forumlarına erişemiyorum. Projeni birdaha gönder Exe sini sil ayrıca .~dfm ve ~pas uzantılı olan dosyaları sil gönder.
With TQuery.Create(Self) do
begin
SQL.Clear; // el alışkanlığı olsun diye...
SQL.Add('Select Sum(SHARES)as Toplam, Max(SHARES) as EnBuyuk from "C:\Program Files\Common Files\Borland Shared\Data\holdings.dbf"');
Active := True;
ShowMessageFmt('Toplam : %s, En Büyük: %s', [FieldByName('Toplam').Value, FieldByName('EnBuyuk').Value]);
Active := False;
Free;
end;