Seçilen her kayıtın Değişmesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
KoPilot
Üye

Re: Seçilen her kayıtın Değişmesi

Mesaj gönderen KoPilot »

@akineton'un özelden gönderdiği mesaj ve cevabım
akineton yazdı:hocam bus eferde şöyle bir durum oldu bahsettiğim sorun düzeldi bu sefer arama yaparken aradığım kişinin bilgileri dBEditte görünmüyor sadece gridde görünüyor yani tam tersi oldu dediğin gibi arama kodunda sıkıntı var neyapalım ??
@akineton mantık çok basit hem dbedit hemde dbgrid'in datasource aynı olması lazım aynı kayıtları göstermesi için.. Ayrıca senin kodun ancak editte herhangi bir değişiklik yaptığında tetiklenir çünkü editchange procedurüne yazmışsın. Bence sen forumda aramalarla ilgili konuları biraz araştır yani önce arama konusunu hallet.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk
Eyvallah..
akineton
Üye

Mesaj gönderen akineton »

olmuyor anasını satım yazdım bir kaç kod olmadı :(
akineton
Üye

dbgrid ve dbeditin data source aynı zaten ayrı değil ki ? Allah belasını versşn bu nebiçim iş anlamadım bir arama kodu yazmak bu kadar mu zor altın oldu sanki kimse söylemiyor .. :( :@
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

DBGrid ile DBEdit bileşenlerinin DataSource özelliklerini aynı DataSource nesnesine ayarlamalısın.
Şaban Şahin AKMAN

zaten abicim dbEditler ile dbGrid aynı data source bağlı.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Tablonuz DisableControls kalmış olabilir mi? Sorgudan sonra

Kod: Tümünü seç

while Form1.DataSource1.DataSet.ControlsDisabled do
   Form1.DataSource1.DataSet.EnableControls;
kodunu çalıştırırsanız (DBGrid ve DBEdit bileşenleri, DataSource1'e bağlı ise) DBGrid üzerinde hangi kayıttaysanız DBEdit bileşenleri de o kayda ait detayları gösterir.

Not:DBEdit'ler ayrıca hangi alanı göstereceklerse DataField özelliklerini o alana ayarlamayı sakın atlamayın.
Şaban Şahin AKMAN

nasıl yani abi anlamadım biraz daha açık anlatırmısınız ?
akineton
Üye

bu kodu benim kodda hangi satıra yazayım peki ?
akineton
Üye

sabanakman yazdı:Tablonuz DisableControls kalmış olabilir mi? Sorgudan sonra

Kod: Tümünü seç

while Form1.DataSource1.DataSet.ControlsDisabled do
   Form1.DataSource1.DataSet.EnableControls;
kodunu çalıştırırsanız (DBGrid ve DBEdit bileşenleri, DataSource1'e bağlı ise) DBGrid üzerinde hangi kayıttaysanız DBEdit bileşenleri de o kayda ait detayları gösterir.

Not:DBEdit'ler ayrıca hangi alanı göstereceklerse DataField özelliklerini o alana ayarlamayı sakın atlamayın.

abicim bu kodu ben formun Onshow kısmına yazdım ama değişen bişey olmadı aynı durum yine.. :(
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Tabloyu açtıktan sonra çalışması yeterli. Notta yazılan konuya dikkat ettiyseniz geriye tarif edecek bir şey kalmıyor.
Şaban Şahin AKMAN

abicim neden bilmece gibi konuşuyon açık ve net bir şekilde anltsana şunu gözünü seveyim hayat memat meselesi diyom :( :( ...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

akineton yazdı:dbgrid ve dbeditin data source aynı zaten ayrı değil ki ?...
Eğer tahminim doğru ise projenizde IBDataSet?.DisableControls gibi bir kod kullandıysanız bu durum oluşabilir. Yukarıdaki kodu bu mesajınıza ve tahminime göre yazdım. Eğer DBGridlerde ve DBEditlerde gösterilen tabloda DisableControls metodunu kullanıyorsanız bunları iptal ederek de çözüme ulaşılabilir.
akineton yazdı:...firebird vt de cari hesap modülde kayıt araması yapmak için formu bir adet edit koydum ve editin change olayına arama kodu yazdım... ?
Arama kodu olarak nereye, neler yazdınız nereden bilelim?
sabanakman yazdı:Tabloyu açtıktan sonra çalışması yeterli
Cevabımdan sonra bunun yerini benim tespit etmem tam bir saçmalık. Sihirli küremiz yok ki nerede ne yazdığınızı bilelim. Bildiğiniz (IBQuery.Open gibi) DataSet'i açma kodu işte :alsana: . Önceki mesajda verilen kodu bu gridin gösterdiği DataSet açıldıktan sonra çalışacak şekilde kodlayın.

Eğer, DisableControls ile kontroller devre dışı bırakılmamışsa (verilen kod DataSet'in kontrollerde bilgileri göstermesini sağlar):
-Bütün DBGrid ve DBEdit bileşenleri (Form1.DataSource1 gibi) tek olarak aynı DataSource nesnesine bağlı ise DBGrid hangi kayda konumlanmışsa onun bilgilerini gösterir.

Öneri..:Formda veya projede ne kadar DataSource varsa silin, tek DataSource kalsın ve o tüm DB bileşenleri o kalan tek DataSource bileşenini kullansın.
Şaban Şahin AKMAN

Öneri..:Formda veya projede ne kadar DataSource varsa silin, tek DataSource kalsın ve o tüm DB bileşenleri o kalan tek DataSource bileşenini kullansın. bu dediğinizi dendim bu sefer hiç arama yapmadı ? sap gibi kaldı ortada ayrıc formda IBDataset bileşeni yoktur form da data Source ,IBTable ve IBWQyery mevcut..
akineton
Üye

şaban baba projedeki 2.datasoruce kaldırdım ayrıca koddaki data sorucleri de sildim tekrar denedim ama olmadı yav ne yapacaz baba bir yardıum et :(
akineton
Üye

şöye bişey yapsak sıfırdan yeni bir kod yazsak fakat bunu bir buton koyup butnun clikc olyaına yazsak butoan basınca edi1 e girilen kişiyi arayıp bulsa nasıl olur .??