- Soruları sırayla yanıtlamaya çalışayım.
@pasa_yasar yazdı:Aslında biraz sanırım yanlış tanımladım. Güvenlik olayı bağlantının sağlamlılığı. Arada kullanıcı işlem yapmadan bekledikten sonra bilgiler çekileceği zaman hata vermeden bağlanıp bilgileri çekmesi gibi. Mysql ve uzaksunucu ,web olaylarına uzağım biraz yeni başlıyorum. Onun için yaptıklarımdan çok emin olamıyorum. Bu nedenle yaptığım bazı şeyleri sorup emin olmak istiyorum.
@pasa_yasar yazdı:Remote data module ile kullanıcı giriş ekranı yapılabilirmi acaba. İki form var biri boş form (kullanıcı giriş ve gerekirse otomatik giriş olacak skype kullanıcı adının otomatik açılması gibi) diğeride remote data module zaten. client mantığında yaptım kitlendi. Uses satırı ile ulaşmaya çalıştım olmadı
- İki formdan birincisi kullanıcının Login bilgileri girdiği form ise, veritabanından yetki almak için ilk erişim yapılır, yetkiler tablosunda yeri varsa geriye olumlu bir cevap döner, böylece ikinci formdan yoluna devam edersin. Belirli bir zaman diliminde giriş yapılmazsa kullanıcının bilgisayar başından ayrıldığı varsayılır ikinci form kapatılır, tekrar birinci formdan login olması sağlanır. Böyle bir yapı deneyebilirsiniz.
- Projeniz ile veritabanı aynı bilgisayarda olmadığı sürece en pahalıdan ücretsize kadar ORACLE da olsa, SQLServer de olsa, Firebird de olsa "hata vermeden" diyemeyiz, bu sorunsal ihtimali her zaman taşınacaktır. Yapılacak yegane iş, bağlantının sağlığının sorgulanarak transaction'ları (
istemci/sunucu veri güncelleme trafiği ) mümkün olduğunca kısa tutarak işlemleri yürütmek.
- Skype veya TeamViewer gibi uygulamalar streaming dışında sürekli OnLine değildir. Ping/Pong şeklinde sürekli hatta mısınız kontrol ederler. Bu ping/pong aralıkları sizin ağ trafiğinizi olumsuz etkilemeyecek kadar seyrek ama her an gelen mesajı ulaştıracak kadar da sık aralıklıdır. Benzeri bir yapı kurabilirsiniz, çok kolaydır.
- Örneğin SQLServer sunucuyu ele alalım; TEMP DB'sinin oluşturulduğu tarihe bakarak SQLServer'in benim denetimim dışında ne zaman restart edildiğini sorgulayıp ona göre de baktığım oluyor, en son veri girişi yapan kullanıcının DateTime tipindeki logundan yola çıkarak ekran refresh edip etmeyeceğimin kararını verdiğim de... Yani kontrol noktası sizin değerlendirmeniz doğrultusunda sınırsız sayıda oluşturulabilir.
- Yazacak çok şey var. Siz projenizi kağıt üzerinde yere basan bir yapıyla buluşturun gerisi gelir.